Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V) saredz zināmas ētikas problēmas tajā, ka Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdē, kurā tika lemts par Normunda Mežvieta piemērotību Drošības policijas (DP) šefa amatam, piedalījies arī parlamentārietis Dzintars Zaķis (V), kura vārds izskanējis saistībā ar vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. DP par balsu pirkšanu ierosinājusi vairākus kriminālprocesus.

„Es Dzintara Zaķa vietā būtu atturējusies piedalīties NDK sēdē," LNT raidījumā „900 sekundes" sacīja Straujuma.  

„Zināmas ētikas problēmas es redzu," norādīja premjerministre.

Jau vēstīts, ka partija „Saskaņa" iesniegusi Augstākajā tiesā (AT) sūdzību par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu apstiprināt Saeimas vēlēšanu rezultātus, prasot pilnīgi vai daļēji atcelt šos rezultātus Latgalē.

Partija aicina tiesu uzlikt par pienākumu CVK atzīt par nederīgām tās par "Vienotību" atdotās vēlēšanu zīmes, kurās ir izsvītroti visi deputātu kandidāti un atstāts tikai Zaķa vārds un uzvārds, kā arī tās vēlēšanu zīmes, kurās Zaķim ir pielikts plusiņš. 

Zaķis otrdien sniedza liecību AT, sakot, ka cilvēki vēlēšanās balsojuši no brīvas gribas.

DP saistībā ar balsu pirkšanu ierosinājusi vairākus kriminālprocesus. Otrdien DP AT paziņoja, ka balsu pirkšana neesot  notikusi masveidā. 

Mežvietu valdība otrdien apstiprināja DP priekšnieka amatā un viņš kā vienu no darbības prioritātēm nosauca tieši lietu izmeklēšanu saistībā ar balsu pirkšanu Saeimas vēlēšanās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!