Foto: Latvijas armija

Uz militārajām mācībām "Saber Strike 2014" Baltijā ieradīsies gandrīz 900 Dānijas karavīru, aģentūrai BNS pastāstīja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne.

To sestdien vizītes laikā Latvijā pavēstīja Dānijas aizsardzības ministrs Nikolajs Vamens.

Ankipāne uzsvēra, ka tik daudz Dānijas bruņoto spēku pārstāvju līdz šim mācībās Baltijā nav piedalījušies, norādot, ka precīzas informācijas, cik daudz Dānijas pārstāvju būs tieši Latvijā, vēl nav, jo pašlaik vēl notiek mācību plānošana.

Ministri sarunās vienojušies par ciešāku sadarbību, kā arī iecerēts izstrādāt jaunu politisko dokumentu sadarbības nostiprināšanai.

Vamens pēc vizītes Latvijā devās sagaidīt Dānijas EDSO novērotāju, kas Ukrainā kopā ar vēl sešiem citiem EDSO novērotājiem pirms nedēļas bija saņemts gūstā un sestdien atbrīvots. Ministrs pirms aizbraukšanas pauda arī cerību, ka EDSO novērotāju drošības situācija tiks uzlabota.

Jsau vēstīts, ka sestdien vizītē Latvijā ieradās Dānijas aizsardzības ministrs Vamens.

Pēc tikšanās, plkst 17.00 Aizsardzības ministrijā paredzēta īsa prese konference ar abu ministru dalību, kurā informēs par Dānijas bruņoto spēku dalību militārajās mācībās Latvijā, kā arī plāniem, kas tiks realizēti, lai palielinātu Dānijas bruņoto spēku klātbūtni Latvijā un Baltijas valstīs, nolūkā stiprinātu reģiona drošību.

Militārās mācības "Saber Strike 2014" norisināsies no 9. līdz 20.jūnijam. Tās ir apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās piedalās bruņoto spēku vienības no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, ASV, Lielbritānijas, Somijas, Dānijas un Norvēģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!