Foto: stock.xchng
Ņemot vērā, ka arodbiedrības vēl nav iepazinušās ar dokumentiem, kas saistīti ar pedagogu atalgojuma reformu, valdība par tiem lems piektdien, 15. jūlijā, nevis otrdien.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka, pieņemot noteikumus par darba samaksu pedagogiem, palika vēl dokumentu pakete, kas ir jāapspriež un jāapstiprina Ministru kabinetā.

Pašlaik arodbiedrības nebija iepazinušās ar šiem dokumentiem, valdība skatīs šos jautājumus nevis rīt, bet gan piektdien. Tāpat piektdien tiks izskatīti arī citi jautājumi, bet nākamnedēļ valdības sēde nenotiks.

Piektdien valdība plānojot "pielikt punktu" reformu pavadošo dokumentu paketei, sacīja Kučinskis.

Valdības vadītājs arī informēja, ka Izglītības un zinātnes ministrija tuvākajās dienās tiksies ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem.

Kā ziņots, Ministru kabinets pagājušajā nedēļā apstiprināja pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!