Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jau meklē jaunu veselības ministra amata kandidātu, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze pēc ziņām, ka Guntis Belēvičs (ZZS) ir iesniedzis demisijas rakstu premjeram un atlūgums ir pieņemts.

"Esam jau sākuši darbu pie kandidātu apzināšanas. Mums ir svarīgi, lai šis cilvēks spēj veikt reformas, lai ir profesionāls, kas strādā ar entuziasmu," izteicās Krauze.

Vai tas būs no ZZS vidus vai profesionālis, viņš pagaidām nekomentēja.

ZZS vēlas kandidātu izvirzīt "jo ātrāk jo labāk, jo nevar vilcināties". Jāņem vērā arī apstāklis, ka nākamnedēļ noslēdzas Saeimas sesija.

"Šodien nevaru solīt, bet katrā gadījumā, ja nepaspējam līdz ceturtdienai, tad Saeimai beidzas sesija, un tad ministra apstiprināšanai būs jāsasauc ārkārtas sēde. Kandidāts līdz ceturtdienai būtu optimālākais variants," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka Belēvičs piektdienas rītā iesniedzis premjerministram demisijas rakstu, kas ir pieņemta. Belēvičs šonedēļ bija spiests skaidroties par saņemtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem. Izskanēja šaubas, ka tas noticis, apejot rindu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!