Foto: LETA

Latvijas Zaļā partijas (LZP) valde kā iespējamo Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas mēra amata kandidātu apspriešanai partijas domē virzīs LZP līdzpriekšsēdētāju Viesturu Silenieku, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Gadījumā, ja LZP dome 13. janvāra sēdē vienosies par atbalstu Sileniekam, tad pretendents tiks virzīts vērtēšanai ZZS valdes sēdē.

ZZS, kuru veido LZP un Latvijas Zemnieku savienība, iepriekš pieņēmusi lēmumu vēlēšanās Rīgā startēt kopīgi. Līdz ar to "zaļajiem" un "zemniekiem" būs jāvienojas par vienu mēra amata kandidātu.

Tiek izteikts pieļāvums, ka prioritāri savu kandidātu mēra amatam no ZZS apspriešanai varētu virzīt LZP.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija sākumā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Silenieks iestājies LZP 1997. gadā. 2001. gadā kļuvis par LZP biroja vadītāju.

2002. gadā viņš absolvējis Latvijas Universitātes Vadības un ekonomiskās informātikas fakultāti, iegūstot sociālo zinātņu bakalaura grādu vadības zinātnē. Sākot no 1999. gada ar pārtraukumiem bijis Rīgas domes konsultants.

2002. gadā Silenieks kandidējis 8. Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta, bet 2004. gadā no ZZS saraksta kandidējis Eiropas Parlamenta vēlēšanās. 2005. gadā viņš kandidējis arī Rīgas domes vēlēšanās no ZZS saraksta. Tāpat Silenieks kandidējis arī 9. Saeimas vēlēšanās. Sākot no 2012. gada septembra strādā Rīgas brīvostā kā projektu vadības vienības vadītājs.

2012. gadā Silenieks kļuvis par Latvijas Riteņbraucēju apvienības priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!