Foto: LETA

Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa", "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir politiskie spēki, kuri oktobra sākumā gaidāmajās 12. Saeimas vēlēšanās balsot tiesīgo iedzīvotāju skatījumā būs pelnījuši pieņemt turpmākos lēmumus valstī, liecina "Triobet" bukmeikeru prognozes.

Lai arī atsevišķiem kandidātiem ar saviem spilgtajiem izteikumiem, piemēram, Artusam Kaimiņam un Ingunai Sudrabai ir izdevies radīt rezonansi sabiedrībā, viņu iespējas iekļūt Saeimā ir nelielas.

Kā vislielākās iespējas iegūt vairāk balsu nekā citiem politiskajiem spēkiem "Triobet" bukmeikeri saskata  partijai "Saskaņa", piešķirot koeficientu 1.50, jo šīs partijas vēlētāji ir tai ļoti lojāli.

Kā otro gaidāmo vēlēšanu līderi bukmeikeri uzskata partiju "Vienotība", piešķirot koeficientu 2.80. "Vienotība" joprojām ir otra populārākā partija Latvijā, tomēr kļūšanu par uzvarētājiem šoreiz negatīvi ietekmē partijas līdera trūkums. Līdz šim "Vienotības" priekšgalā esošais Valdis Dombrovskis kļuvis par Eiropas Komisijas viceprezidentu, un 4. oktobris parādīs, vai vēlētāji būs noticējuši "Vienotība" piedāvātajai programmai, izvirzītajiem kandidātiem un Laimdotai Straujumai kā iespējamajai nākamajai premjerei.  

ZZS "Triobet" bukmeikeri saskata kā trešo partiju pēc iegūto balsu skaita, šādai iespējai liekot koeficientu 12. Pēc "Triobet" uzskata ZZS trumpis nepieciešamo 5% aktivitātes pārvarēšanai ir Aivars Lembergs, tomēr, ticamāk.  ar to nepietiks, lai šis politiskais spēks ierindotos pirmo līderu pozīcijās.

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" "Triobet" bukmeikeri piešķīruši koeficientu 20.00. Līdzīgi kā  ZZS, tai ir saglabājies lojāls vēlētāju pulks, kas, visticamāk, nodrošinās iekļūšanu 12. Saeimā, tomēr šoreiz nespējot kļūt par balsotāju favorītu.

Nesen dibinātā partija "No sirds Latvijai" partijas līderes Ingunas Sudrabas dēļ ir šo vēlēšanu "melnais zirdziņš". Minētā deputātu kandidāte sevi iepriekš lieliski apliecinājusi Valsts Kontroles vadītājas amatā, bet dažādie nesenie notikumi, mediju izteiktie minējumi vēlētāju acīs varētu būt mazinājuši ticību Sudrabas spējai nākotnē tikpat labi strādāt arī Saeimā. Šai partijai noteikts koeficients 40.00.

Pārējām partijām piešķirts koeficientu 80.00. Partija "Latvijas attīstībai" ir jauns spēks politikā, kurā apvienojušies daudzi pieredzējuši politiķi, tomēr pēc "Triobet" bukmeikeru prognozēm iekļūt Saeimā partijai neizdosies. Arī partijai "Latvijas reģionu apvienība" ir piešķirts tāds pats koeficients, lai arī tās viena no kandidātiem Artusa Kaimiņa spilgtie izteikumi ir radījuši rezonansi medijos un sabiedrībā, kas ir tikai ieguvums partijas atpazīstamībai un var sagādāt pārsteigumu vēlēšanās.

Dažas kandidatūras, kā, piemēram, Kaimiņš ir tik spilgtas, ka tām ir izveidotas speciālas "Triobet" papildlikmes. Latvijas Nacionālā teātra aktiera iesaistīšanās pamanāmās diskusijās masu medijos "Triobet" bukmeikerus mudinājušas izveidot papildus likmi, reizē esot gataviem atmaksāt uzlikto summu 2,95 reizes, ja Kaimiņam tomēr izdosies iekļūt Saeimā. "Triobet" pašreizējās prognozes Kaimiņa iespējamajai iekļūšanai Saeimā ir 32%.

Tāpat "Triobet" piedāvā veikt papildlikmes tādiem politiskajiem spēkiem kā "Latvijas attīstība", "Saskaņa", "No sirds Latvijai", "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, ZZS, "Vienotība".

12. Saeimas vēlēšanas notiks 2014. gada 4. oktobrī, kurās piecos vēlēšanu apgabalos ievēlēs 100 deputātus. Centrālajā vēlēšanu komisijā pavisam iesniegti 13 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kas arī reģistrēti vēlēšanām.

"Triobet" ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem Baltijas valstīs ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. "Triobet" ir licenzēts Maltā, un tā darbību uzrauga Maltas Azartspēļu un izložu komisija (LGA). Šī publiskā varas instance ir atbildīga par visa veida spēļu uzraudzību, kas bāzētas Maltā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!