Zviedru firma DLS ilgu laiku mums bija pazīstama vairāk ar saviem leģendām apvītajiem auto skaļruņiem. Taču nu jau kādu laiku potenciālajiem interesentiem firma piedāvā arī pastiprinātājus. Mēs nevarējām noturēties pretī kārdinājumam un testā iekļāvām arī šīs firmas izstrādājumu.
Izskats

Pastiprinātāja dizains ieturēts tradicionālajās kantainajās formās un nav ne ar ko īpašs. Taču tam piemīt savdabīgs aristokrātisks šarms, līdzīgi, kā tas ir ar dārgām automašīnām. Melnos toņos ieturētā korpusa virspuse un sānus rotājošās iespaidīgās radiatoru ribas liek domāt, ka ar ventilāciju problēmu nebūs.

Pastiprinātāja virspusē nostiprināta metāla plāksnīte ar modeļa nosaukumu. Līdzīgi kā iepriekšējam, arī šim pastiprinātājam vienā galā ir apkopotas ieejošā audio signāla ligzdas un regulēšanas pogas, otrā – izejas signāla termināli akustiskā kabeļa pieslēgšanai. Pastiprinātājs ir arī visai iespaidīgs svara ziņā, un atstāj ļoti profesionālas ierīces iespaidu.

Skanējums un funkcionālās iespējas

Mēs centāmies maksimāli kritiski novērtēt visu pastiprinātāju skaņas kvalitāti. Droši vien katram interesentam, kuram ir bijusi izdevība salīdzināt vairākus pastiprinātājus, vairākus kompaktdisku atskaņotājus vai arī citu tehniku, ir pazīstama tā sajūta, ka reizēm vienkārši negribas aparātu izslēgt, bet turpināt un turpināt klausīties.

Šajā gadījumā bija tieši tā, jo testa komplekts ļoti meistarīgi un vienlaikus skaisti atskaņoja tam piedāvāto mūziku, ka gribējās atslābināties, aizmirst darbu un izbaudīt pazīstamos skaņdarbus. Pastiprinātājs lieliski realizēja visu, uz ko bija spējīgs pats, un vienlaikus ļāva atklāt labo, kas bija kompaktdisku resīverā un skaļruņos, kurus mēs izmantojām testā. Ļoti interesantas nianses atklājās tieši basa reģistrā.

Klausoties citus testa pastiprinātājus, šķita, ka basa ir par daudz vai arī par maz, taču šajā gadījumā ar basu viss bija tikpat kā ideāli, un līmenis, kādā tas tika kontrolēts, – gandrīz vai fantastikas cienīgs. Ikvienā diskā basa, šķiet, bija tieši tik daudz, cik iecerējuši mūziķi vai producents, disku ierakstot. Par detaļām un izpildītāju telpisko izvietojumu vispār būtu nekorekti runāt, jo viss bija augstākajā līmenī. Vadības jomā šis aparāts bija interesants tāpēc, ka tas nebija klasiskais četru, bet gan trīs kanālu pastiprinātājs.

Tā jauda, strādājot ar 4 omu akustiskajām sistēmām, ir 2x 50 W un 1x 170 W. Tam ir arī High Level Input jeb ieeja, un jūs savu magnetolu varat pieslēgt bez lineārā signāla izejas, tādējādi pastiprinātāju var izmantot gandrīz jebkuras auto audio galvas īpašnieks. Pastiprinātājam paredzēta iespēja regulēt basu frekvencēs no 50 līdz 120 herciem, izmantojot 12 decibelu filtru uz oktāvu. Ir arī zemās frekvences basa regulēšana fiksētā līmenī – 25 hercos ar 18 decibelu filtru. Starp citu – reti kura firma savam izstrādājumam klāt pievieno sarakstu ar detaļu uzskaitījumu, kuras izmantotas aparatūras ražošanā.

Secinājumi

Pastiprinātājs ar absolūti sabalansētu un dabīgu skanējumu, kurā apvienota gadu gaitā uzkrātā firmas pieredze tehnoloģiju jomā un lieliska izpratne par mūziku. Plašas regulēšanas iespējas, taču to ir tieši tik daudz, cik varētu būt nepieciešams, lietojot šo pastiprinātāju.

Arī kanālu skaits patiesībā ir loģisks, jo lielākajā daļā gadījumu četru kanālu pastiprinātājus tieši tā arī lieto, saslēdzot divus kanālus tiltā un pārveidojot šo aparātu trīs kanālu pastiprinātājā. Šim pastiprinātājam, lai realizētu visas savas potences, visticamāk, būs vajadzīgs arī labs signāla avots un labi skaļruņi, taču rezultāts būs tā vērts.

Vērtējums

Skaņa 30% 10
Ergonomika 20% 9
Iespējas 20% 10
Dizains 10% 9
Cena 20% 9
Kopvērtējums   9,5

Tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!