Firma Phase Linear, kura ietilpst koncerna Recoton sastāvā, izgatavo augstvērtīgus un jaudīgus komponentus auto audio sistēmām, to skaitā ir gan pastiprinātāji, gan akustiskās sistēmas. Tajās ļoti uzskatāmi izpaužas vācu precizitāte, kā arī izpratne par skanējumu kopumā.
Izskats

No saviem brāļiem un radiniekiem šis pastiprinātājs atšķīrās ar to, ka vizuālais risinājums ieturēts gluži citās līnijās. Pie šā aparāta neapšaubāmi savu roku un izdomu ir pielikuši dizaineri, jo korpusa virspusē esošais izliekums vienlaikus ir gan ļoti dekoratīvs, gan funkcionāli noderīgs.

Tas it kā nedaudz apslēpj, bet reizē arī aizsargā ieejas signāla kontaktligzdas un regulēšanas pogas. Radiatoru ribas ir izvietotas gan pastiprinātāja sānos, gan virspusē, un tās ir ļoti eleganti integrētas korpusā, tādejādi neizjaucot kopējo noskaņu. Uz korpusa virspusē esošā izliekuma ir firmas logo, kas neļauj aizmirst, cik labu un elegantu firmu esat izvēlējies.

Skanējums un funkcionālās iespējas

Tā kā šoreiz galvenais aparātu izvēles kritērijs bija cenu robeža, tad šis pastiprinātājs mūsu testā izrādījās vienīgais, kuram ir tikai divi, nevis trīs vai četri kanāli. Taču šis fakts nekādi nespēja ietekmēt tā muzikālās dotības. Klausoties konkrēto pastiprinātāja modeli, kļuva saprotams, kāpēc tas maksā tik, cik tas maksā, un ka tas ir pilnībā attaisnojami.

Šā pastiprinātāja skanējums bija ļoti līdzīgs otram eiropietim – DLS, un tam bija tieši tāda pati muzikalitāte un precizitāte izpildījuma detaļās. Arī šo pastiprinātāju bija vēlme klausīties un klausīties, īpaši nedomājot par to, ka ir taču jātestē un jācenšas atrast arī tā mīnusus.

Ļoti iespējams, ka šim pastiprinātājam negatīvu iezīmju tā pa īstam nemaz nav, ja vien par tādu neuzskata tā godīgo un analītisko atskaņojuma manieri. Tas varētu nepatikt cilvēkiem, kuri mūzikā par galveno uzskata kādu konkrētu skanējuma vai tembra nokrāsu. Phase Linear pastiprinātājs ir maksimāli godīgs, un jums kā klausītājam un tā īpašniekam būs rēķināties ar faktu, ka šis lieliskais aparāts godprātīgi atskaņos pilnīgi visu, kas vien ir atrodams diskā, – gan mūziku, gan producenta vai mūziķu neizdarīto un netīri ierakstīto. Tāpēc šis pastiprinātājs varētu pretendēt uz tādu kā eksperta vai soģa lomu, jo bez žēlastības liks atvadīties no slikti ierakstītiem diskiem jūsu kolekcijā.

Funkcionālo iespēju pastiprinātājā ir tikpat daudz kā citos, un skaņas signāla regulēšanai tiek izmantoti otrās kategorijas filtri ar signāla slāpēšanas intensitāti 12 decibeli uz oktāvu. Kaut gan jāteic, ka, vadoties pēc mērījumiem, kurus uzrādīja datorprogramma, varētu būt, ka low pass jeb basu filtram slāpēšanas intensitāte ir seši decibeli uz oktāvu.

Secinājumi

Ļoti pārdomāts un elegants pastiprinātājs ar pievilcīgu skanējumu. Attaisnos visu tajā ieguldīto naudu un savam īpašniekam kalpos ilgi un uzticīgi.

Nav nekādu iebildumu ne pret vienu mūzikas žanru, taču jāatceras, ka pastiprinātājs kā jau augstas klases izstrādājums atskaņo visu absolūti godīgi. Tāpēc var gadīties, ka īpašnieks sadzirdēs arī to, kas agrāk nebija manāms. Taču, ja esat džeza, klasikas, labi ierakstītas rokmūzikas vai vienkārši labas mūzikas cienītājs, šis pastiprinātājs ir jūsu izvēles cienīgs.

Vērtējums

Skaņa 30% 10
Ergonomika 20% 9
Iespējas 20% 8
Dizains 10% 9
Cena 20% 8
Kopvērtējums   9

Tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!