Ir firmas, kuru vārda pieminēšana vien liek daļai auditorijas nostāties miera stājā. Auto audio jomā viena no tādām pavisam noteikti ir Pioneer. Nezinām, vai tas ir veiksmīgas reklāmas un mārketinga vai arī kādu leģendāru aparātu un to modeļu nopelns, bet daudzi cilvēki tehniku sev izvēlas ciešā saistībā ar firmas vārdu. Tā tas mēdz būt arī ar Pioneer.
Izskats

Pastiprinātājs vizuālajā ziņā izpildīts ļoti askētiski. Tā sudrabainajam korpusam ar izteiksmīgu virsējo izliekumu nav nekādu greznojumu, ja vien par tādiem neuzskata modeļa nosaukumu un sarkanas krāsas signāllampiņu, kas norāda, ka pastiprinātājs ir darba kārtībā.

Visas par pastiprinātāja ventilāciju un dzesēšanu atbildīgās ribas ir novietotas pastiprinātāja virspusē un malās, tāpēc nebūs sarežģīti to uzstādīt cieši pie automašīnas bagāžas nodalījuma sienas. Visi pieslēgumi ir izvietoti pastiprinātāja galos, un, kā jau tas ierasts, vienā ir ieejas signāla ligzdas un regulēšanas pogas, otrā – izejas signāla ligzdas un akustisko kabeļu pieslēguma vietas.

Skanējums un funkcionālās iespējas

Klausoties šo pastiprinātāju, jau pašā sākumā mums prātā ienāca zēni BMW markas autiņos, no kuriem, tiem braucot garām pa ielu, skan dunoši basi. Šim pastiprinātājam patīk izpildīt mūziku ar lielu aizrautību, un tas tam arī izdodas.

Diemžēl ir arī problēmas. Ir daži iebildumi pret mūzikas izpildījumu un interpretāciju. Testējot konkrēto Pioneer modeli, šķita, ka pastiprinātājs pats nevar kontrolēt pilnīgi visu skaņas daudzumu, ko tas ir spējīgs radīt. Tā izpildījumā ideāli skan deju mūzika un arī tehno stilā ieturētas kompozīcijas, kurās dominējošais ir ritms un zemās skaņas pamats. Arī citu mūzikas žanru tembri bija skaidri saklausāmi, taču lielākās problēmas sagādāja basa pārpilnība. Tāpēc, ja esat nolēmis iegādāties šo pastiprinātāju, būtu vērts padomāt par labu ekvalaizeru vai procesoru, ar kura palīdzību varētu regulēt tembru sadalījumu sistēmā.

Taču ir arī daudz tādu cilvēku, kam ļoti patiks tieši šāda mūzikas interpretācija, un nenoliedzami arī viņu viedoklis ir būtisks un vērā ņemams. Pret skanējuma detalizāciju un izpildītāju telpisko izvietojumu pretenzijas mums nebija.

Pastiprinātāja tehniskās iespējas visā pilnībā atbilda tā kasei un cenai. Gan augšējās, gan apakšējās frekvencēs skaņas regulēšanai tiek izmantoti otrās kategorijas filtri ar signāla slāpēšanas intensitāti 12 decibeli uz oktāvu. Akustiskā kabeļa pievienojuma termināli bija lieli un ļāva izmantot kabeli ar pietiekami lielu šķērsgriezumu.

Secinājumi

Jaudīgs un azartisks pastiprinātājs, kam piemīt laba izpildītāja talants. Ja izvēlēsieties šo pastiprinātāja modeli, noteikti atcerieties, ka tam ir ļoti sulīgs un arī samērā nevaldāms bass. Tieši šī basa pārpilnība pastiprinātāju dara bezgala interesantu lielai jauniešu auditorijas daļai, taču vienlaikus arī problemātisku citos, delikātākos mūzikas žanros.

Tāpēc, pirms iegādāties šo aparātu, noteikti būtu vēlams to paklausīties. Ja tas atbilst jūsu priekšstatam par to, kā jāskan mūzikai, viss būs vislabākajā kārtībā un vīlies nebūsiet.

Vērtējums

Skaņa 30% 8
Ergonomika 20% 8
Iespējas 20% 8
Dizains 10% 8
Cena 20% 8
Kopvērtējums   8

Tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!