Lai gan NEXT testēja tikai divu ražotāju iekārtas, jo tie ir pārstāvēti Latvijā, piedāvāto aparātu klāsts vienalga ir pietiekami plašs, un ikviens var atrast savām vajadzībām un iespējām vispiemērotāko iekārtu. Visu aparātu galvenā funkcija ir signāla uztveršana no satelītiem un iespējami precīzāku atrašanās vietas koordinātu noteikšana.
Ar signāla uztveršanu vislabāk galā tiek Magellan Meredian Color, kas ne tikai lieliski uztver signālu brīvā dabā vai automašīnā, bet spēj to precīzi uztvert arī telpās, un tas jāuzskata par ļoti labu rezultātu. Šim aparātam iespējams pieslēgt arī ārējo antenu, kas lieliski nodrošinās signāla uztveršanu arī mežainos ceļos, ja pārvietojaties ar auto. Tomēr par antenu būs jāpiemaksā vēl 60 latu. Magellan Meredian Color kopumā vērtējams kā labi aprīkots, bet salmērā dārgs.

Mazāko punktu skaitu kopvērtējumā ieguvušais Garmin Forerunner 201 vairāk derēs tiem, kuri ikdienā nodarbojas ar sportu. Tas ir ne tikai GPS uztvērējs, kas ļaus noteikt pareizo skrējiena maršrutu, bet arī uzskaitīs laiku, kilometrāžu un pat patērēto kaloriju daudzumu. Darbosies arī kā atgādinātājs par pārāk lēnu pārvietošanās ātrumu. Lielisks pirkums, ja nodarbojaties ar orientēšanos vai riteņbraukšanu. Noderēs arī, lai nenoklīstu svešā mežā, jo vienmēr varēsiet atrast punktu, no kurienes iegājāt biežņā. Šā aparāta lielākā problēma ir signāla uztveršanas kvalitāte. Klajās vietās tas darbojas nevainojami. Arī šā aparāta cena ir ļoti pieņemama, tāpēc tam piešķiram NEXT labākā pirkuma titulu.

Garmin eTrex Legend ir labs rokā paņemams aparāts, kuru var uzkārt arī kaklā. Labi piemērots tiem, kas iet pārgājienos vai brauc ar divriteņu transportu. Iebūvētā karte noderēs, pārvietojoties pa lielajiem autoceļiem ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Vienīgi žēl, ka ar šo aparātu nevar apmainīties ar maršrutiem, kas izveidoti ar JS Latvija 2 GPS Magellan elektronisko karti.

Nenoliedzams testa līderis, tātad Editor’s Choice, ir firmas Magellan ražotais aparāts SporTrak, kas noderēs, gan braucot ar auto, gan pārvietojoties ar velosipēdu un ejot kājām. Tajā gan nav iebūvētas kartes, toties ir iespējams ielādēt maršrutus no JS Latvija 2 GPS Magellan elektroniskās kartes. Šādi apbruņojies tūrists noteikti neapmaldīsies Latvijas ceļos un arī ārpus tiem. Arī sliktākas redzamības apstākļos, piemēram, mežā, signālu šis aparāts uztver labi.

Tests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!