Foto: AFP/Scanpix
Prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" pārstāvjiem esot izdevies nokļūt Čehijā, ceturtdien intervijā radiostacijai "Govorit Moskva" atklāja pārbrauciena vadītājs Andrejs Bobrovskis.

Viņš norādīja, ka pats gan palicis Maskavā, jo viņam nav vīzas ieceļošanai Šengenas zonā.

"Nakts vilki" rīko pārbraucienu Maskava-Berlīne par godu tā dēvētajai Uzvaras dienai, bet Polija un Lietuva liegusi bandas locekļiem iebraukt savā teritorijā.

Slovākija savukārt paziņojusi, ka neaizkavēs prokremlisko motociklistu braucienu.

"Daļa mūsu dalībnieku ir Ostravā, jo mēs kopā ar Krievijas konsulātu plānojam dažus pasākumus, lai pieminētu pilsētas atbrīvošanas 70.gadadienu," paziņoja Bobrovskis, piebilstot, ka motociklistu kolonna turpina ceļu, kā plānots.

Nav gan skaidrs, kādā veidā bandas locekļiem izdevies iekļūt Eiropas Savienības (ES) teritorijā un caur kādu robežkontroles punktu viņi būtu iebraukuši.

Ostravā Otrā pasaules kara beigu gadadienas svinības plānotas šodien, piedaloties Čehijas premjerministram Bohuslavam Sobotkam.

Opavas domes preses pārstāvis medijiem trešdien atklāja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju Opavas reģionu šķērsojuši divi "Nakts vilku" dalībnieki.

Tajā pašā laikā tīmekļa aktīvisti jau pauduši šaubas par šo ziņu patiesumu, izsakot aizdomas, ka tā ir kārtējā "pīle", ko saistībā ar "Nakts vilku" provokatīvo akciju izplata Krievijas mediji, norāda Polijas Radio.

Kā norāda vietne "Medialeaks", bandas locekļu bravūrīgais paziņojums par "izlaušanos" ilustrēts ar fotogrāfijām, kas patiesībā uzņemtas Brestā.

Attēlos kopumā redzami trīs motociklisti, tostarp pats bandas vadonis Aleksandrs Zaldostanovs, kas pazīstams ar palamu "Ķirurgs".

Nav saprotams, vai pats "Ķirurgs" būtu starp tiem bandas locekļiem, kuri "izrāvušies" un pārvarējuši ES robežu, jo saskaņā ar mediju ziņām viņš atrodoties Maskavā.

Ostravas-Opavas operācijā no 1945.gada 10.marta līdz 5.maijam dzīvību zaudēja aptuveni 24 000 Sarkanās armijas karavīru.

"Nakts vilki" ceļā uz Berlīni bija iecerējuši šķērsot Baltkrievijas, Polijas, Slovākijas un Austrijas teritoriju.

Čehijas Ārlietu ministrija 24.aprīlī paziņoja, ka noraidījusi Krievijas lūgumu palīdzēt "Nakts vilku" braucienam. Ministrija norādīja, ka motociklistiem pašiem jāpiesakās atļaujai šķērsot Čehijas teritoriju, bet piebilda, ka dokumentus būs grūti nokārtot laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!