Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas parlamenta deputāti ceturtdien vakarā atbalstīja lēmumu, kura mērķis ir ugunspārtraukšana un visu karavīru atgriešanās kazarmās.

236 no 238 reģistrētajiem deputātiem atbalstīja lēmumu "Par nosodījumu vardarbībai Ukrainā, kas novedusi pie cilvēku upuriem".

Lēmumā pieprasīts pārtraukt uguni, turklāt tajā arī noteikts, ka armijas un iekšējā karaspēka karavīriem ir jāatgriežas pastāvīgās dislokācijas vietās. Lēmumā aizliegts izmantot ieročus.

Lēmumā arī aizliegta transporta komunikāciju bloķēšana un transporta pārvietošanās ierobežošana.

Ministru kabinetam un valsts varas orgāniem aizliegts izpildīt terorisma apkarošanas programmas pasākumus.

Lēmumā arī noteikts, ka ārkārtas stāvokli var izsludināt tikai parlaments.

Ministru kabinetam un valsts varas orgāniem ir jāsniedz nepieciešamā palīdzība bojāgājušo ģimenēm, kā arī jānodrošina cietušo ārstēšana.

Bet Ģenerālprokuratūrai ir jāizmeklē protesta akciju dalībnieku nāves gadījumi, kā arī pret viņiem vērstā vardarbība.

Pirmstiesas izmeklēšanas struktūrām ir jāvēršas tiesās par protestu dalībnieku atbrīvošanu no ieslodzījuma un to, lai pret viņiem tiktu izbeigta kriminālvajāšana.

Kijevā kopš otrdienas sadursmēs dzīvību zaudējuši 67 cilvēki, ceturtdien pavēstīja Kijevas Pilsētas valsts administrācija.

Savukārt Maidana medicīniskais dienests vēsta, ka tikai ceturtdien vien Kijevā nogalināti 70 līdz 100 cilvēki, ziņo laikraksts "Ukrainska Pravda".

Vardarbīgas sadursmes Kijevā starp protestētājiem un miliciju atsākās otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!