Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs varētu piekrist pirmstermiņa parlamenta un prezidenta vēlēšanām un konstitūcijas jaunas redakcijas pieņemšanai, ceturtdien atsaucoties uz savu informācijas avotu, vēsta Polijas ziņu aģentūra PAP.

"Iezīmējas izredzes uz kompromisu jautājumā par prezidenta un parlamenta pilnvaru saīsināšanu, jaunas konstitūcijas izstrādāšanu dažu mēnešu laikā un jaunas valdības izveidošanu dažās dienās," sacīja avots.

Polijas ziņu aģentūra iepriekš vēstīja, ka Francijas, Polijas un Vācijas ārlietu ministri, kas patlaban uzturas Kijevā, ierosinājuši, lai Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs saīsina savu pilnvaru laiku līdz šā gada beigām.

Savukārt ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz avotu Vācijas diplomātiskajās aprindās, vēsta, ka trīs Eiropas Savienības (ES) valstu ministri ceturtdien ar Janukoviču runājuši par "ceļa karti" izejai no Ukrainas politiskās krīzes.

Ministri ar plānu iepazīstinājuši opozīcijas līderus.

Četras stundas ilgušajās sarunās ministri ar Janukoviču sprieduši par "idejām ''ceļa kartei''", lai krīzei rastu miermīlīgu atrisinājumu, sacīja avots Vācijas delegācijā.

Nedz Janukovičs, nedz opozīcija pagaidām priekšlikumiem oficiāli nav piekrituši.

Kā pastāstīja informācijas avots Francijas diplomātiskajās aprindās, ministri ieradušies Kijevā ar "dažām idejām", arī par centieniem apturēt vardarbību, jēgpilnu sarunu sākšanu, konstitūcijas pārskatīšanu demokrātiskākā virzienā un pirmstermiņa vēlēšanām.

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis iepriekš tviterī bija ierakstījis, ka ES ministriem būs sarunas ar opozīciju, "lai pārbaudītu ierosināto vienošanos".

Kijevā kopš otrdienas sadursmēs dzīvību zaudējuši 67 cilvēki, ceturtdien pavēstīja Kijevas Pilsētas valsts administrācija.

Savukārt Maidana medicīniskais dienests vēsta, ka tikai ceturtdien vien Kijevā nogalināti 70 līdz 100 cilvēki, ziņo laikraksts "Ukrainska Pravda".

Vardarbīgas sadursmes Kijevā starp protestētājiem un miliciju atsākās otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!