Foto: Margarita Vigule/Aiga Veisa

Latvijas "Tonybet Virslīgas" futbola čempionātā pēc piecām spēļu kārtām par patīkamiem pārsteigumiem parūpējušās BFC "Daugavpils" un "Tukums 2000/Telms" komandas, kuras izmantojušas sev labvēlīgo turnīra kalendāru un iekārtojušās kopvērtējuma augšdaļā. Vai sezonas turpinājumā šie klubi spēlēs tikpat veiksmīgi un parūpēsies par vēl vienu futbola "Pelnrušķītes stāstu"?

"Daugavpils" pēc savas ceturtās spēles šajā sezonā bija Virslīgas līdervienība, savukārt svētdien savā laukumā tā atņēma punktus pērnās sezonas čempionvienībai RFS. Pēc piecām nospēlētām spēlēm daugavpiliešu kontā ir 11 punkti, kas šobrīd dod otro vietu, par punktu piekāpjoties tikai "Riga" FC. Arī "Tukums 2000/Telms" vienībai bija iespēja uz mirkli kļūt par turnīra līdervienību, tomēr bezvārtu neizšķirts pret "Metta" to neļāva izdarīt. Tagad tā ar desmit punktiem ir ceturtajā vietā.

Pagājušajā sezonā "Daugavpils" un "Tukums 2000/Telms" Virslīgas sezonu noslēdza septītajā un astotajā vietā. Abām komandām šķietami ir svarīgi "padzīvoties" pa kopvērtējuma augšgalu, kamēr ir tāda iespēja.

"Pēc Daugavpils neizšķirta ar RFS mums gribējās būt pirmajā vietā. Tāpēc pret "Mettu" gribējām paņemt trīs punktus, bet beigās labāk viens punkts," neslēpa Tukuma komandas galvenais treneris Kristaps Dišlers. Kad BFC "Daugavpils" uz brīdi bija izvirzījusies kopvērtējuma vadībā, komandas treneris Jurijs Sokolovs norādīja, ka galvenais bija nekrist eiforijā.

"Es "Daugavpili" jau nodēvēju par Latvijas Lesteru ("Leicester City", kas 2015./2016. gada sezonā uzvarēja Anglijas premjerlīgā), bet tas jau arī ir tā "aiz matiem" pievilkts," teica futbola žurnālists Edmunds Novickis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!