Foto: FK Auda

"Auda" piektdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas pēdējā spēlē izcīnīja pirmo panākumu šosezon.

"Auda" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0) uzvarēja "Valmieru", pārtraucot pretinieku trīs panākumu sēriju.

Pēc spēlētām 26.minūtēm mājiniekus vadībā izvirzīja Deniss Meļņiks, bet pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē "Audas" pārsvaru dubultoja Abioduns Ogunniji.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām 13 minūtēm pirmos valmieriešu vārtus guva Daniels Balodis, samazinot deficītu līdz vienam precīzam metienam, taču piecas minūtes vēlāk "Audai" divu vārtu pārsvaru atjaunoja Mateušs Klemente.

72.minūtē valmierieši palika mazākumā pēc tam, kad sarkano kartīti nopelnīja Niks Sliede, kamēr 87.minūtē pie otrās dzeltenās kartītes tika vēl viens "Valmieras" pārstāvis Aliuns Ndoja, arī pametot laukumu.

Iepriekšējā sezonā komandas punktus dalīja uz pusēm. "Valmiera" uzvarēja ar 4:0, divreiz tika spēlēts neizšķirti (1:1 un 0:0), bet pēdējā mačā ar 2:1 uzvarēja "Auda".

Trešdien RFS mājās ar 5:1 sagrāva "Jelgavu", un "Metta" savā laukumā ar 0:1 piekāpās "Daugavpilij", bet ceturtdien "Riga" mājās pieveica "Liepāju" (4:0), bet "Tukums 2000"/"Telms" savā laukumā ar 2:0 apspēlēja "Grobiņu"/LFS.

Turnīra tabulā desmit punkti četros mačos ir "Daugavpilij", deviņus punktus ir sakrājusi "Valmiera", "Tukums 2000"/"Telms", RFS un "Riga", seši punkti ir "Metta", četrus punktu ir izcīnījusi "Auda", bet vienu punktu - "Grobiņa"/LFS un "Jelgava", kamēr bez punktiem četrās spēlēs ir "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!