Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" uzvarētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) duelī ar Kazaņas "Ak Bars" uzbrukumā aizvadījusi labāko spēli šosezon, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Kari Heikile.

Kā zināms, rīdzinieki sestdien tika pie panākuma izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0), gūstot trešo uzvaru pēc kārtas.

"Domāju, ka uzbrukumā spēlējām labi. Šī uzbrukumā bija mūsu labākā spēle šosezon," Heikiles izteikumus citē izdevums "Biznes Online". "Ļoti svarīgi bija otrās trešdaļas galotnē gūtie vārti, kas mums deva psiholoģisku pārliecību."

"Mums bieži gadās, ka pēc labām spēlēm seko ne tik veiksmīgas. Turpināsim strādāt," teica "Ak Bars" galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs.

Vārtus rīdziniekiem iemeta Tims Sestito, Andris Džeriņš un Vitālijs Pavlovs.

"Šī bija ļoti liela uzvara. Spēle nebija viegla, jo "Ak Bars" ir laba, spēcīga komanda. Ir patīkami doties mājup ar izcīnītiem trim punktiem un pieciem visā izbraukumā. Mums nebija daudz iespējas gūt vārtus, bet tās, kuras bija, šodien labi izmantojām," Rīgas "Dinamo" preses dienests citē Sestito izteikumus, kurš atgriezās laukumā pēc viena mača izlaišanas. "Šodien jutos nedaudz lēnīgs, varbūt pat nedrošs. Pēc vārtu guvuma, protams, oma uzlabojās. Pāris pirmās maiņas bija nedaudz grūtas, bet pēc tam spēle aizgāja."

"Labu darbu padarīja Edgars Kulda, kurš izcīnīja ripu uz vārtu priekšu. Man izdevās tikt pie atlēkušās ripas un tā atrada ceļu vārtos," Sestito atcerējās savu vārtu guvumu.

Abas komandas pirmoreiz šosezon savā starpā tikās pašā sezonas ievadā, kad rīdzinieki savā laukumā bija pārāki ar 3:1.

Rīgas "Dinamo" komanda astoņās novembrī aizvadītajās spēlēs piedzīvoja piecus zaudējumus, turklāt vienīgais panākums, kas tika gūts pamatlaikā, bija pēdējā mačā savā laukumā pret latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto un Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu.

Tikmēr decembra pirmajā duelī izbraukumā "Dinamo" pirmo reizi vēsturē uzvarēja "Soči" komandu, svinot panākumu pagarinājumā ar rezultātu 2:1.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" aizvadīs trīs mājas spēles, spēkojoties pret Čeļabinskas "Traktor", Ņizņekamskas "Ņeftehimik" un Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas. Pēc tam sekos ar valstsvienību spēlēm saistītais pārtraukums, 22.decembrī rīdzinieki viesosies pie Horvātijas komandas Zagrebas "Medveščak", bet gada pēdējā spēlē 28.decembrī uzņems Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas "Dinamo" komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai sešas izbraukuma spēles.

Ar 46 punktiem 37 dueļos Rīgas "Dinamo" saglabājusi 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet tikpat punktu ir arī pozīciju zemāk esošajai Podoļskas "Vitjaz" komandai, kas sestdien pārtrauca desmit zaudējumu sēriju. No izslēgšanas spēļu zonas rīdzinieki atpaliek par desmit punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!