Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā trešo uzvaru izcīnīja Goldensteistas "Warriors" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 104:91 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot uzvaru 3-2.

"Warriors" komandā 37 punktus guva Stefans Karijs, 16 punktus pievienoja Dreimons Grīns, 14 punktus sameta Andrē Igudala, bet 13 un 12 punkti Leonardo Barbosas un Kleja Tompsona kontā.

"Cavaliers" rindās vēl vienu fantastisku spēli aizvadīja Lebrons Džeimss, kurš guva 40 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles. 19 punkti un 10 bumbas zem groziem Tristana Tomsona kontā.

Spēles pirmās 12 minūtes aizritēja ātrā cīņā, taču neviena no komandām pārsvaru īsti neieguva – 22:22. Otrajā ceturtdaļā Klīvlendas basketbolisti ieguva septiņu punktu pārsvaru (37:30), tomēr pāris minūtes vēlāk rezultāts atkal bija līdzīgs. Pirmā puslaika izskaņā pēc Harisona Bārnsa soda metieniem "Warriors" bija vadībā ar 51:50.

Trešajā ceturtdaļā pēc līdzīga sākuma iniciatīva pārgāja "Warriors" komandai, kas sāka lēnām palielināt pārsvaru – 73:67. Lai arī noslēdzošajā ceturksnī "Cavaliers" rezultātu vēlreiz izlīdzināja, mājiniekiem vēlāk izdevās veikt izšķirošo izrāvienu un nodrošināt uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!