Foto: Shutterstock
Šī saldā našķa sastāvā nav mākslīgo konservantu, kā arī garšas un krāsas uzlabotāju. Sukāžu pagatavošana ir izcili vienkārša: tev būs nepieciešamas tikai divas pamatsastāvdaļas – augļi un cukurs. Tās var pagatavot arī no ogām un pat dārzeņiem, noturot cukura sīrupā, bet pēc tam kaltējot zemā temperatūrā. Rudens ir īstais laiks, lai pagatavotu šo našķi, jo šobrīd daba mūs lutina ar dažādām veltēm, no kurām pagatavot žāvētos saldumus. Mēs piedāvājam piecas sukāžu receptes no "Tasty" padomu vācelītes.

Sukāžu gatavošanai noderēs ogas, augļi un dārzeņi ar stingru, bet salīdzinoši mīkstu miziņu. Tam noderēs dzērvenes, pīlādži un brūklenes, ananasi, cidonijas, teju visi citrusaugļi – jo īpaši citroni, apelsīni, kā arī ķirbji, burkāni, bietes un pat kabači. Gardas sukādes var pagatavot arī no spēcinošā ingvera.

  • Vitamīniem bagātās cidonijas – receptes un ieteikumi pagatavošanai


Lai sagatavotu ogu sukādes, nedrīkst aizmirst, ka ogu miziņas nedaudz jāsadursta, lai cukurs tajās var iesūkties un izdalīt sulu. Tālākā sukāžu gatavošana neatšķiras – kad ogas ar cukuru ir piesātinājušās un sīrups atdalījies, masu uz sieta notecina un liek žāvēties.

Pa­rei­zi sa­ga­ta­vo­tas su­kā­des sa­gla­bā sa­vas īpa­šī­bas il­gu lai­ku – 6 līdz 12 mē­ne­šus, jo bo­jā­ša­nās proce­su kavē cu­ku­ra kris­tā­li.

Su­kā­des uz­gla­bā tum­šā, vē­sā tel­pā stik­la bur­ci­ņās, kā arī slēg­tās kartona kār­bās, ku­rās ie­klāts pa­pīrs.

Mīkstās cidoniju sukādes

Foto: Shutterstock

Mīkstās un gardās cidoniju sukādes iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās būs tik ļoti garšīgas, ka būs grūti pārtraukt ēst, tā apgalvo mūsu lasītāja Dace Auzenbaha, daloties ar savu noslēpumu, kā cidoniju sukādes pēc sīrupa atsulošanās pagatavot mīkstas nevis cietas un nesakožamas.

Lasīt vairāk

Ananasu sukādes

Foto: Shutterstock

Gardas ananasu sukādes - kārums īstiem saldummīļiem.

Lasīt vairāk

Mājās gatavotas apelsīnu sukādes

Foto: Shutterstock

Aromātiskās un saldās apelsīnu sukādes būs veselīgs našķis pie tējas vai labs papildinājums kūkām un smalkmaizītēm.

Lasīt vairāk

Ingvera sukādes

Foto: Shutterstock

Ingvera sukādes izmanto gan dažādu ēdienu gatavošanā, gan tāpat - pie tējas, gan kā našķi.

Lasīt vairāk

Kaltētu pīlādžu sukādes

Foto: Shutterstock

Kaltēti pīlādži - dabīgajiem vitamīniem ziemā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!