Foto: Shutterstock
Piemērota un prasmīgi pagatavota mērce ir patiesi brīnumaina sastāvdaļa, kas sulīgām kotletītēm, zeltainām kartupeļu daiviņām vai kraukšķīgiem salātiem piešķirs vēl kārdinošākas garšu nianses. Izburoties cauri "Tasty" padomu krājumam, izvēlējāmies gardu mērču receptes un knifiņus, kas palīdzēs tev kļūt par īstu ekspertu šajā svarīgajā kulinārijas jomā.

Makaroni ir viena no populārākajām izvēlēm darbdienu vakariņām. Kamēr tie vārās, pagatavo kādu no piecām klasiskajām itāliešu pastas mērcēm, kuru receptes atradīsi te, un jau pēc neilga brīža varēsi baudīt karaliski gardu maltīti. Bet šajā rakstā skaidrojam dažādu mērču saderību ar dažādu formu makaroniem.

Foto: Shutterstock

Ļoti iespējams, ka kartupeļi ir otra populārākā vakariņu izvēle. Tā kā kartupeļi pēc garšas ir visai neitrāli, tad vislabāk tos pasniegt ar kādu gardu mērcīti, kas atklās ceptu, fritētu un vārītu tupeņu patieso burvību. Tieši prasmīgi piemeklēta mērce veido kopējo garšu buķeti un, vai nu padara maltīti izcilu, vai pat sabojā to. Lai nesalaistu dēlī labos nodomus, ''Tasty'' nāk talkā ar sešām mājās pagatavojamu mērču receptēm, kas kartupeļu cienītājiem noteikti neliks vilties. Receptes, kas liks tev aizmirst majonēzi un kečupu, meklē šeit.

Foto: Shutterstock

Kur kartupeļi vai makaroni, tur arī kotletes! Sulīgas kotletes ar gardu mērcīti nu reiz ir tas ēdiens, kas smeķē teju visiem gaļēdājiem. Mērce piešķirs gaļas bumbiņām īpašu sulīgumu un jaunas garšas nianses. Kotletes vari gan pārliet ar mērci tieši pirms pasniegšanas, gan likt tās karstajā mērcē un pirms baudīšanas vēl pāris minūtes pasutināt. Lai iedvesmotu arī tevi pacelt kotlešu garšas īpašības jaunā līmenī, te atradīsi septiņas variācijas par kotlešu mērces tēmu.

Foto: Shutterstock

Esam sarūpējuši padomus arī eksotikas cienītājiem. Visiem zināms, ka pagatavot ēdienu vokpannā būs pa spēkam pat iesācējam pavārmākslā: pāris minūtes uz lielas liesmas apcep sev tīkamākos dārzeņus, sēnes, garneles vai plānās strēmelītēs sagrieztu gaļu, pārlej ar mērci, samaisi un maltīte ir gatava! Vienkārši, vai ne? Galvenais – nepārcept dārzeņus un pievienot pareizo mērci, jo tieši tā ir vokpannā gatavotu ēdienu veiksmes atslēga. Nezini, kādu mērci izvēlēties? Esam sarūpējuši 13 zibenīgi ātri pagatavojamu mērču receptes, ko atradīsi te, bet šeit atradīsi astoņas debešķīgi gardas mērcītes, ar ko aizdarīt ceptas garneles.

Foto: Shutterstock

Tā kā zaļo salātu ēšana jau sen vairs nav tikai pavasara un vasaras sezonas priekšrocība, un tos baudīt varam visu cauru gadu, tad arī mērces ir aizvien aktuālas. Kādas ir (un vai vispār ir) pareizās kombinācijas, attiecības un knifi salātu mērču gatavošanā, uzzināsi šajā padomrakstā, te atklājām, kā mājās ātri un vienkārši pagatavot trīs klasiskus aizdarus salātiem, bet tiem, kas rūpējas par savu figūru vai kādu iemeslu dēļ nevar uzturā lietot olas, piedāvājam "liesāku" majonēzes alternatīvu - gardu, praksē pārbaudītu mērci (recepte – te).

Savukārt īpaši aizņemtie un mūžam steidzīgie priecāsies uzzināt receptes mērcēm, kuru pagatavošanai vajadzīgas vien divas sastāvdaļas (receptes – te), un gardām mērcītēm, kuras pāris minūšu laikā var pagatavot blenderī (receptes – šeit).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!