Foto: Shutterstock
Olu kultenis ir ne tikai izcila brokastu maltīte. Perfekti pagatavots un papildināts ar piedevām, olu kultenis ir baudāms pat pusdienās un launagā. Tomēr, ja vēlamies iegūt izcilu maltīti ar gaisīgiem un mutē kūstošiem sakultās olas gabaliņiem, ir viena nepiedodama lieta, no kuras jāizvairās.

Olu kulteni nedrīkst jaukt, tiklīdz tas uzliets uz pannas, kā arī panna nedrīkst būt ļoti karsta. Visa atslēga slēpjas tajā, ka olām ļauj kādu mirkli gatavoties, gluži kā omletei, "Real Simple" norāda profesionālais pavārs Kērtiss Stouns. Tiklīdz olas sāk nedaudz sarecēt, ir īstais brīdis, lai ar vieglām kustībām tās maigi sajauktu kultenī. Olu gabaliņiem jāatgādina gaisīga mākoņa driskas.

Tāpat olu kulteni nav nepieciešams dedzīgi un nepārtraukti maisīt. Tā vietā olu kulteni iecilā pannas vidū, bīdot cepamo lāpstiņu no ārmalām uz pannas centru. Tiklīdz olu kultenis ir bez piecām sekundēm gatavs, tas ir gatavs likšanai uz šķīvja. Stouns norāda, ka olas turpināsies gatavoties arī dažas sekundes pēc tam, jo joprojām ir karstas.

Pareiza olu kulteņa gatavošana, mēreni karsta panna un neilga cepšana palīdzēs to nepārcept. Nekas nesagādā tādu vilšanos, kā pārāk cieti olu gabaliņi, kas ir sīksti un apetīti neraisoši.

Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar čorizo desu

Foto: Shutterstock

Ātrām un sātīgām brokastīm – olu kultenis ar čorizo desas gabaliņiem. Tā kā desas gabaliņi ir pietiekami sāļi, sāli kultenim vari nepievienot.

Lasīt vairāk

Asais olu kultenis Taizemes gaumē

Foto: Vida Press

Maigam un gaisīgam olu kultenim, izrādās, ļoti labi piestāv asais čili! Ja vēlies vēl austrumnieciskāku garšu, pievieno kultenim eksotisko garšvielu plauktos atrodamo Zivju mērci vai kādu Thai mērci.

Lasīt vairāk

Sātīgais olu kultenis

Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.

Lasīt vairāk

Olu kulteņa karstmaize 'Gaisīgais ziediņš'

Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar pienu

Foto: Shutterstock

Ikdienas rīta brokastīm - olu kultenis ar pienu.

Lasīt vairāk

Superomlete jeb Kā pielabināties vecākiem sestdienas rītā

Foto: Publicitātes foto

Vienkārša un garda brokastu omlete, kas tapusi "Aikāgaršo" skolēnu pavārskolā. Ēdienu kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Carnikavas pamatskolas 5.klases skolēni.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!