Foto: Shutterstock
Pateicoties savam plašajam pielietojumam un pagatavošanas ātrumam, olas ir nemainīga brokastu klasika. Ceptas ar bekonu, vārītas, sakultas gaisīgās omletēs, liktas uz grauzdētas maizītes - olas ir gardas visos veidos. Savukārt mīksti vārīta ola būs lielisks svaigo brokastu salātu papildinājums. Lai tu neapjuktu izvēles pārbagātībā, mēs apkopojām 16 brokastīm piemērotas olu ēdienu receptes - tālākais ir apetītes un gaumes jautājums.

Ceptu dārzeņu salāti ar bez čaumalas vārītu olu

Dārzeņu cepšana zināmā mērā ir maģiska. Nav jau tā, ka svaigiem burkāniem būtu kāda vaina, tomēr, ja paņemam tos pašus burkānus, pievienojam nedaudz kartupeļu un biešu, samaisām ar olīveļļu un sāli un cepam, līdz dārzeņiem ir kraukšķīga garoziņa un mīksts vidiņš... Lūk, tā ir Dārzeņu Maģija! Un, ja ceptajiem dārzeņiem pievieno svaigos lapu salātus un pārsedz ar bez čaumalas vārītu olu... Laime pilnīga!

Lasīt vairāk

Sātīgā pankūka ar vistas fileju un lociņiem

Foto: Vida Press
Nedaudz neparasta un sātīga gaļas pankūka, kurai zaļie lociņi piešķir pavasarīgu svaigumu. Ja vēlies, cep vairākas nelielas pankūciņas un pasniedz tās ar mērci un zaļajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Cepti avokado ar olām un bekonu

Man patīk vakariņām gatavot olu ēdienus. Un ne tikai tādēļ, ka tās ļoti labi sader ar ceptu bekonu (nav noslēpums, ka man garšo bekons), bet arī tāpēc, ka tās gatavot ir vienkārši, turklāt itin veselīgi.

Lasīt vairāk

Sātīgais olu kultenis

Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.

Lasīt vairāk

Avokado, laša un olas salāti

Foto: Shutterstock
Avokado - laša un olas salāti viesībām un svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Olu salāti

Foto: Shutterstock
Vienkāršs olu mikslis - īpaši gardi, liekot uz grauzdētas maizītes brokastīs!

Lasīt vairāk

Gaisīgie olu 'mākoņi' jeb neparasta brokastu recepte

Vai zināt, cik vienkārši ir radīt Olu drāmu vai Olu ažiotāžu? Pagatavojiet šo supervienkāršo brokastu recepti! Pēc tam, kad biju ielikusi šī pavisam vienkāršā ēdiena foto savā
Instagram
un
Facebook
lapā, saņēmu neskaitāmus "Ak, kā tu TO izdarīji?" komentārus, kas mani vienlaicīgi gan uzjautrināja, gan pagodināja. Tā tiešām ir maģija - no vienas olas un kriksīša siera 15 minūtēs iegūt ko tik fantastiski skaistu!

Lasīt vairāk

Superomlete jeb Kā pielabināties vecākiem sestdienas rītā

Foto: Publicitātes foto
Vienkārša un garda brokastu omlete, kas tapusi "Aikāgaršo" skolēnu pavārskolā. Ēdienu kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Carnikavas pamatskolas 5.klases skolēni.

Lasīt vairāk

Sparģeļi ar ceptu olu un sēnēm

Foto: Shutterstock
Klāt sparģeļu laiks! Šīs ēdiens lieliski derēs veselīgām un sātīgām svētdienas brokastīm.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās olu maizītes mafinu formiņās

Savu brokastu recepti iesaka TV dīva Ketija Šēnberga.

Lasīt vairāk

Olu pastēte

Mūsmājās vārītas olas ir cieņā. Vīrs brokastīs paģēr divas, bērni, protams, arī! Nekā nebija, šādi būs lētāk! Recepte noderēs, kad olu ir maz, bet ēdāju daudz. Vai, gluži pretēji - kad olas ir ļoti daudz, piemēram, pēc Lieldienām!

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar olu, asinsdesu un kraukšķīgām bekona šķēlītēm

Foto: Vida Press
Lai zaļos salātus pietuvinātu vīriešu garšas izjūtai, tie tikai nedaudz jāuzlabo, pievienojot olu, asinsdesu un kraukšķīgas bekona šķēlītes. Sarkanā etiķa-sinepju mērce šiem sātīgajiem salātiem piešķirs atsvaidzinošu asumiņu.

Lasīt vairāk

Sirsnīgās brokastis ar garajiem cīsiņiem un ceptām olām

Foto: Privātais arhīvs
Brīvākam rītam, kad vēlies īpaši pārsteigt vai iepriecināt bērnus un mīļoto - sirds formā cepta ola ar cīsiņiem.

Lasīt vairāk

Maigā omlete cepeškrāsnī

Foto: Shutterstock
Maiga un gaisīga brokastu omlete, ko gatavo cepeškrāsnī, bet tikpat veiksmīgi to var izcept arī pannā uz plīts. Atbilstoši garšas kārpiņu gaumei un ledusskapja krājumiem to var papildināt ar dažādām piedevām - sieru, dārzeņiem, zaļumiem, gaļu. Recepti iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars.

Lasīt vairāk

Olu kulteņa karstmaize 'Gaisīgais ziediņš'

Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!

Lasīt vairāk

Burgeris ar olu un bekonu

Manuprāt, reti ir tie ēdieni, kurus nevar uzlabot, pievienojot bekonu un olas. Pareizi pagatavota ola kļūst par brīnumgardu, krēmīgu mērci, bet bekons.. Nu, jā, bekons ir bekons! Tiesa, es nenojautu, ka staigāju pa plānu ledu, mēģinot šo burgera recepti. Protams, mēs visi zinām, kā bekons spēj uzlabot burgera garšu, bet - atteikties no kečupa, tā vietā liekot olu? Vai tas būs labi? Man šķiet, jūs jau nojaušat atbildi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!