Foto: Shutterstock

Ideālo brīvdienu netņemama nodarbe ir ik pa laikam ielavīties virtuvē, lai pamielotos ar ko gardu. Ko gan iesākt, ja mūžīgais siers un ledusskapī stāvošā, apkaltusī desa vairs īsti nerosina apetīti? Ja pagatavosi kādu no septiņām "Tasty" piedāvātajām gaļas ruletēm, tev vairs nebūs jālauza galva, ar ko panašķēties, jo, kad vien vēlēsies, varēsi nošņāpt vēl vienu šķēli sulīgas un aromātiskas ruletes.

Ierasts, ka rulete ir svētku ēdiens, bet vai tad brīvdienas, kad varam rimti pavadīt laiku ar saviem mīļajiem, nav svinēšanas vērts notikums?

Ruleti pagatavot ir vienkāršāk, nekā tu domā. Vari izmantot gan cūkas, gan liellopa, gan vistas un teļa gaļu, derēs arī tītara fileja.

Ierastākie ruletes pildījuma varianti ir olas, žāvētas plūmes, aprikozes, paprika, siers, zaļumi, spināti, burkāni, bet droši vari ļaut vaļu fantāzijai un izmantot pildījumam visu, ko sirds kāro. Man, piemēram, patīk ruletes pildījumā sagaršot kaperus, saulē kaltētus tomātus vai olīvas.

Izsmeļošu informāciju par to, kā soli pa solim pagatavot ruleti, to pildīt, sarullēt un nostiprināt, uzzināsi šeit.

Truša rulete ar kartupeļu biezeni un sviesta pupiņām no Raimonda Zommera

Latvieši ir ēdāju tauta, tas nevienam nav noslēpums. Latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās. Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas šomēnes sasniegusi lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Vistas filejas un bekona ruletītes ar žāvētiem ķiršiem

Foto: Shutterstock

Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.

Lasīt vairāk

Liellopu gaļas rulete ar sēnēm uzkodu galdam

Foto: Shutterstock

Liellopu gaļas rulete būs garda gaļas uzkoda.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas karbonādes rulete ar žāvētiem augļiem

Foto: Shutterstock

Aromātisks un bagātīgs svētku cepetis - rulete ar žāvētiem augļiem, ķiplokiem un rozmarīnu. Piemērota lielam ēdāju pulkam.

Lasīt vairāk

Vārītā cūkgaļas rulete ar burkāniem un sieru

Foto: Shutterstock

Cūkgaļas rulete ar burkāniem un sieru - garda uzkoda aukstajam galdam.

Lasīt vairāk

Vienkāršā cūkgaļas rulete

Foto: Shutterstock

Pikanta cūkgaļas rulete gan ikdienai, gan viesību galdam.

Lasīt vairāk

Mājas gaļas rulete ar majonēzi

Foto: Shutterstock

Kārums gaļas baudītājiem - mājas gaļas rulete ar majonēzi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!