Kā ziņo FIB, 20. martā ar viņiem sazinājās trešā puse, kas piedāvāja savu palīdzību viedtālruņa uzlaušanā, tāpēc aģentūras pārstāvjiem nepieciešams laiks, lai pārbaudītu piedāvāto metodi aizsardzības apiešanā. Kalifornijas apgabala tiesnesis Šerijs Pims pieņēmis prasību, un tiesas sēde ir pārcelta.

Par izmēģinājuma rezultātiem pavēstīs 5. aprīlī. Tomēr līdz tam brīdim spēkā paliek tiesas lēmums, kas mudina "Apple" palīdzēt FIB apiet datu drošības aizsardzību "iOS".

16. februārī tiesa likusi "Apple" kompānijai sniegt FIB visus nepieciešamos instrumentus noziedznieka programmatūras uzlaušanā, kurš 2015. gada 2. decembrī ar sievu Tašfinu Maliku ielauzās invalīdu palīdzības centrā Sanbernardīno, kurā tajā brīdī norisinājās pašvaldības darbinieku svinības, un atklāja uguni. Apšaudes rezultātā 14 cilvēki gāja bojā un vēl 21 guvis ievainojumus. Noziedznieki tika likvidēti aizturēšanas brīdī. Savukārt atbildību par notikušo uzņēmies "Daesh".

"Techlife" jau iepriekš ziņoja par 2015. gada ziemas skaļāko skandālu, kurā kompānija "Apple" atteikusies palīdzēt FIB uzlauzt šobrīd ASV pašas nīstākās personas "iPhone" viedtālruni, skaidrojot to ar nevēlēšanos dot specdienestam universālu uzlaušanas rīku. Tas izsaucis ne tikai lielu FIB neapmierinātību, bet arī skandālu.