Samits ir daļa no starptautiskās tehnoloģiju "start-up" konferences "Silicon Valley Comes to the Baltics 2015", kas norisināsies nākamajā dienā, 7. novembrī.

Pieredzē dalīsies nacionālo "veiksmes stāstu" – Zviedrijas, Somijas un Izraēlas pārstāvji. Noslēgumā dalībnieki vienosies par nozīmīgākajiem attīstības mehānismiem, lai veicinātu tehnoloģiju biznesa attīstību Baltijas reģionā.

"Riga Venture Summit" atklās ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Par situāciju Baltijā no "start-up" skatpunkta runās "Infogr.am" dibinātājs Uldis Leiterts un Jekaterna Zaiceva no "LabsOfLatvia".

Baltijas valstu politikas veidotāji Pirko Konsa no Igaunijas Attīstības fonda, Edmunds Valantis no Ekonomikas ministrijas un Dāvids Varkulēvičs no "Enterprise Lithuania" pārrunās valsts lomu.

Par Baltijas reģiona potenciālu, "start-up" vajadzībām un konkurētspējas instrumentiem diskutēs Stens Tamkivi, viens no "Skype" dibinātājiem, "Taxify.eu" dibinātājs Martins Villigs, Donats Kerass no "Practica Capital", "TechHub Riga" pārstāvis Andris K. Bērziņš, kā arī daudzi citi pieredzējuši Baltijas "start-up" vides pārstāvji, starptautiski eksperti un investori.

""Start-up" uzņēmumiem ir būtiska loma valsts konkurētspējas un starptautiskas atpazīstamības veicināšanā. Tie rada produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību un nereti jau no tapšanas brīža darbojas globālā tirgū," pauž konferences programmas vadītājs, bijušais ekonomikas ministrs un biznesa vadības konsultants Daniels Pavļuts.

"Tehnoloģiju iesācējuzņēmumiem nereti piemīt lielas izaugsmes iespējas, tie piesaista vērienīgas investīcijas un veido jaunas darba vietas. Baltijā netrūkst jauno talantu un lielisku ideju, ko pierāda nu jau daudzi veiksmes stāsti. Tomēr mēs redzam arī to, ka "start-up" jomā pieaug konkurence starp pilsētām, valstīm un reģioniem, kas savā starpā cīnās par talantiem un veiksmīgiem uzņēmumiem. Politikas veidotājiem Baltijā vēl ir daudz darāmā, lai sekmētu "start-up" veidošanos un paturētu lielāku daļu no to radītās ekonomiskās vērtības tepat reģionā," rezumē Pavļuts.

"Riga Venture Summit" ir daļa no reģionā vadošās tehnoloģiju "start-up" konferences "Silicon Valley Comes to the Baltics 2015" programmas, kas norisināsies 7. novembrī. Konferences tēma ir "Money goes where talent grows" jeb "Nauda seko talantiem", uzsverot, ka jaunie tehnoloģiju uzņēmumi strauji attīstās visā pasaulē, un investori ir gatavi ieguldīt jaudīgās idejās un talantīgās komandās, vienlaikus būtiska loma ir atbalstošai videi un ekosistēmai, kas dod iespēju idejām augt un attīstīties.

Pēdējos trīs gadus konference notika Viļņā, kur 2014.gadā pulcēja vairāk kā 2000 dalībnieku, bet šogad tā pirmo reizi notiks Rīgā.