Jaunākās tendences izglītības jomā liecina, ka Latvijā IT studijas izvēlas arvien vairāk jauno entuziastu. Arī mūsdienu stereotipi par to, ka šajā jomā darbojas tikai vīrieši, palēnām tiek lauzti – ar katru gadu arvien vairāk jauno sieviešu saskata savu karjeras ceļu tieši IT jomā.

Pētījums, kurā tika analizētas 13 augstākās izglītības iestādes Latvijā, atklāj, ka no visiem absolventiem, bakalaura grādu IT jomā ieguva 22% sieviešu, kas ir par 3% vairāk nekā 2014. gadā.

Turklāt pētījuma dati liecina, ka dzimumu procentuālais sadalījums arī maģistrantūrā ir saglabājies nemainīgs salīdzinājumā ar bakalaura studijām, pērn 22,3% IT studiju maģistrantūras absolventu ir bijušas sievietes. Savukārt doktorantūrā sieviešu īpatsvars pat nedaudz palielinājies – no visiem studējošajiem, doktora grādu IT jomā ieguva 30% sieviešu.

Lai gan sieviešu īpatsvars IT studijās palēnām pieaug, tomēr joprojām vairums meiteņu neapsver iespēju savu nākotni saistīt ar šo jomu. Ar mērķi mainīt greizos priekšstatus, iedvesmot un iedrošināt meitenes, "Tele2 Shared Service Center" rīko pasākumu studentiem un nozares profesionāļiem "Girls Make IT Happen 2016", kas norisināsies šī gada 28. aprīlī, plkst. 16, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Rīgā.