Ceļojumiem un piedzīvojumiem bagāts gads ir aizvadīts, bet nākamais jau klauvē pie durvīm, un pašlaik ir īstais laiks sākt plānot jaunus ceļojumus. Kaut vai tādēļ, ka tuvākajās nedēļās pēc Jaunā gada liela daļa aviokompāniju rīkos biļešu izpārdošanas, piedāvājot izdevīgas cenas. Tāpat arī laicīgi rezervējot naktsmājas, būs lielāka izvēle un izdosies ietaupīt naudiņu, kas lieti noderēs izklaidēm.

Brīvdienas, kad laiks aiz loga ir nelāgs, ir labākais laiks, kad ieplānot un izsapņot savus nākamos braucienus. Varbūt ieplāno sasniegt jaunas virsotnes burtiskā nozīmē un dodies uz sniegotajiem Alpiem, vai to mazākajiem, bet ne mazāk skaistajiem brāļiem – Karpatiem vai Tatriem, kurp it labi var aizbraukt arī ar savu auto.

Ja aukstums šeit apnicis līdz kaklam, nākamajā gadā vērts lūkoties arī kādu tālāku galamērķu virzienā. Piemēram, no Rīgas jau šopavasar tiks atklāti tiešie lidojumi uz Spānijas pilsētām Malagu un Žironu, tāpat arī uz Kipru, Lisabonu Portugālē, Splitu Horvātijā un Burgasu Bulgārijā, bet jau šoruden atklāti lidojumi uz tādām siltām vietām kā Abū Dabī, Maltu un Eilatu Izraēlā. Vairāk par jaunajiem galamērķiem lasiet šeit.

Iedvesmojošu un pavisam reālu ceļojumu stāstu un padomu netrūkst arī par tālajiem galamērķiem - Dienvidameriku, Āziju, Āfriku un daudzu sapņu zemi Austrāliju vai Jaunzēlandi, par kuru stāstījām šogad gan lietuviešu ceļotāja stāstā šeit, gan ceļotājas Madaras Iesalnieces piedzīvojumu aprakstā šeit. Bet, ja tam, lai sāktu pakot koferus nepieciešams kas pavisam eksotisks, izlasi ceļotāju Alīnas un Jēkaba Andrušaitu stāstu par paradīzi zemes virsū Palau vai šī paša pāra kāzām Seišelu salās.
Savukārt, ja domā, ka, lai atklātu neparastas vietas, noteikti jābrauc uz tālām zemēm, tad te nu alojies. Tepat Igaunijā var atrast pārsteigumus, kā saka, degungalā. Par piecām šādām vietām lasiet šeit. Tāpat arī Latvija var pārsteigt, tikai tas jāprot ieraudzīt. Dažas idejas iedvesmai atradīsi rakstos par Līgatnes pagrabalām, Velnezeru jeb Čertoku, Engures ezera kanāliem (attēlā) vai Daugavpils puses bunkuriem. Arī Latvijas pilis un muižas nevar atstāt vienaldzīgu (vairāk šeit), bet izgaismotās un sakoptās pilsētiņas pārsteidz ar mājīgumu un skaistumu. Palūkojies kaut vai uz Kuldīgu, Cēsīm vai Alūksni! Bet tiem, kas vēlas kārtīgi iepazīt un izstaigāt Latvijas skaistākās vietas, noderēs dabas taku un skatu torņu kartes. Tās meklē šeit un šeit.

Lūk, esam apkopojuši vēl citas idejas un pieredzes stāstus par tuviem un tāliem ceļojumiem. Lai arī tev 2018. gads ir interesantiem piedzīvojumiem un skaistiem braucieniem bagāts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!