Aizvadītajā nedēļā sabiedrību saviļņoja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadītāja Andra Bites paustais intervijā LTV, kur viņš atzīmēja, ka esot nepieciešams mainīt slimības lapu regulējumu, jo, LDDK ieskatā, šobrīd neesot iespējams nodrošināt, ka slimības lapas tiekot izsniegtas tikai tiem, kuriem tās ir nepieciešamas. Par LDDK rosinātajiem risinājumiem un to iespējamo ietekmi Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" sarunājās ar LDDK ģenerāldirektoru Kasparu Gorkšu, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāju Egilu Baldzēnu, kā arī Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietnieci Diānu Jakaiti.

LDDK arī iepriekš ir aktualizējusi problemātiku saistībā ar darba nespējas lapām. Piemēram, šī gada augustā konfederācija rosināja samazināt slogu, kas darba devējiem uzlikts, saistībā ar virsstundu un darba nespējas lapu apmaksu.

Aģentūra LETA vēsta, šā gada 29. augustā LDDK nosūtīja vēstuli LM, atkārtoti vēršot uzmanību uz iepriekš rosinātajiem un apspriestajiem darba devēju priekšlikumiem par grozījumiem darba likumā. LDDK norāda uz nepieciešamību risināt Latvijas uzņēmējdarbības konkurētspēju veicinošus piecus prioritāros jautājumus - virsstundu apmaksa, dīkstāves regulējums, nepilnais summētais darba laiks, darba līguma uzteikšana darbinieku arodbiedrības biedram, koplīguma spēks laikā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!