Sēņotāju rokasgrāmata: kādas meža veltes likt groziņā un kā labāk pagatavot
Foto: Shutterstock

Jau labu laiku aktīvākie sēņotāji izmanto katru izdevību, lai varētu doties uz mežu un salasīt pilnu groziņu ar nu jau mežā esošajām gardajām veltēm. Lai arī tiem, kuri sēņu "medībās" būtu nepieciešams atpazīt ēdamu sēni no indīgas, to uzturvērtība bieži vien paliek otrajā plānā.

Vispirms vērts atgādināt, ka sēnes nedz augi, kā tos mānīgi mēdz uzskatīt, nedz arī dzīvnieki. Tā ir atsevišķa organismu grupa jeb valsts, kura tā arī saucas – sēnes.

Ja sevi par kaislīgu sēņotāju vēl īsti saukt nevari vai vēlies atkārtot šo un to par groziņā liekamajām sēnēm, ielūkojies šeit un arī šeit.

Bet turpinājumā piedāvājam uztura speciālistes Santas Grietiņas skaidrojumu par to, kas vērtīgs sēnēs, dalāmies padomos, kā nomazgāt rokas pēc kārtīgas meža "revidēšanas", kā arī piedāvājam gardākās receptes, kā nule salasītos labumus likt lietā.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Saistītie raksti