Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, novērsa 200 000 cigarešu kontrabandu, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Cigaretes bija paslēptas graudaugu atlikumu kravā un konteinerā virs kravas.

Šā gada 3. martā Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva kontroli, vienā no vagoniem konstatēja nedeklarētu preci – cigaretes.

Konteinerā virs kravas bija salikti polietilēnā ietīti cigarešu iepakojumi, kuros atradās 50 000 cigarešu jeb 2500 paciņas cigarešu "NZ Gold" un "Queen Superslims" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 2. martā Indras MKP amatpersonas veica vilciena sastāva muitas fizisko kontroli kopā ar muitas kinologiem, kas strādā ar tabakas izstrādājumu meklēšanas darba suņiem.

Pārbaudot vagonu, ar kuru Latvijā tika ievesta graudaugu atlikumu krava, muitas amatpersonas konstatēja kastes ar cigaretēm.

Kontroles rezultātā tika izņemtas 150 000 cigaretes cigarešu "NZ Gold" un "Queen Superslims" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par šādu daudzumu cigarešu ir gandrīz 46 000 eiro.

Abu šo lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!