Policija ir aizturējusi trīs iepriekš sodītus vīriešus, kurus tur aizdomās par sprādziena organizēšanu dzīvoklī Rīgā, Spilves ielā, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki sadarbībā ar Rīgas galvenās policijas pārvaldi aizturēja 1985.gadā dzimušo Sergeju, kurš agrāk sodīts par neatļautu narkotisko vielu realizāciju, 1980.gadā dzimušo Juriju, kurš agrāk trīs reizes sodīts par narkotisko vielu realizāciju, kā arī zādzības izdarīšanu un 1976.gadā dzimušo Vasīliju, kurš agrāk sodīts par narkotisko vielu glabāšanu un transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu iespaidā.

Pie aizturētajiem policijas darbinieki atrada un atsavināja trīs detonatorus, kā arī paštaisītu sprāgstierīci.

Sergejam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt Jurijam un Vasīlijam - paraksts par dzīves vietas nemainīšanu.

Sprādziens Spilves ielā notika 28.augustā, tā rezultātā tika bojāti divi dzīvokļi un traumas guva viena persona. Par faktu tika ierosināta krimināllieta “par mantas tīšu bojāšanu, kas izdarīta vispār bīstamā veidā”, par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu citus iespējamos noziedzīgos nodarījumus, ko izdarījušas aizturētās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!