Pedofilijā apsūdzēto Anatoliju Rudenko prokurore lūdza sodīt ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Otram apsūdzētajam Jurijam Jurjevam prokurore lūgusi noteikt sodu - brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem.
Spriedums šajā lietā tiks pasludināts otrdien, 8.maijā. Prokurore izteica izbrīnu, ka abu apsūdzēto advokāti tikpat kā neko nav teikuši savu klientu aizstāvībai - advokātu runas bijušas ļoti īsas. "Acīmredzot viņiem nebija ko teikt," sacīja prokurore. Turpretī apsūdzētais Jurjevs pēdējā vārdā gari un plaši paudis savu viedokli par lietā savāktajiem pierādījumiem un notikumiem, par kuriem viņš tiek apsūdzēts. Pirms tiesu debatēm advokāti lūdza atjaunot tiesas izmeklēšanu, jo vēlējās, lai tiesājamajiem tiktu nozīmēta vēl viena tiesu ekspertīze. Advokāti uzskatīja, ka iepriekšējās ekspertīzēs nav precīzi izvērtēts tiesājamo psihiskais stāvoklis, tādēļ pārbaudi nepieciešams atkārtot. Tiesa šo lūgumu noraidīja, jo lietā jau veiktas vairākas ekspertīzes. Pēc šī tiesas lēmumu advokāti vēl iesniedza tiesai vairākus dokumentus no tā sauktās "lielās" pedofilijas lietas, kurā arī apsūdzēts Jurjevs. Dokumentu pievienošanu tiesa atbalstīja.

Kā ziņots, šajā lietā par cietušajiem ir atzītas trīs nepilngadīgas personas. Rudenko un Jurjevs tiek apsūdzēti pēc četriem vecā Kriminālkodeksa pantiem. Vissmagākais no tiem ir par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā un netiklās formās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!