Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš otrdien parakstījis rīkojumu par dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu policijas rīcības pamatotību saistībā ar gaļas kontrabandas atklāšanu šā gada septembrī, informēja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību direktors Normunds Beļskis.
Valsts policijas priekšniekam Jurim Rekšņam uzdots nodrošināt dienesta pārbaudes veikšanu, un līdz 26.septembrim pārbaudes rezultāti jāiesniedz iekšlietu ministram. Savukārt iekšlietu ministra rīkojumu izpildi uzdots kontrolēt Iekšlietu ministrijas administratīvā departamenta priekšnieka pienākumu izpildītājam Jurim Ņikoļenko.

Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns informēja, ka pirmdien uzreiz pēc izskanējušās informācijas pa policijas pastiprinātu interesi par kontrabandas lietu Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa noteica dienesta pārbaudi, kuru uzdeva veikt personīgi kriminālpolicijas priekšniekam Valdim Pumpuram.

Pirmdien Mārupes pagastā ir atklāta liela nelegāla saldētava, kurā glabājās vairāk nekā 180 tonnas putnu gaļas, kā arī 40 tonnas cūkgaļas. Pārtikas un veterinārajā dienestā informēja, ka tā ir lielākā sadarbībā ar Kontrabandas apkarošanas centru šogad atklātā kontrabanda.

Nelegālajā saldētavā atrastās 180 tonnas putnu gaļas pieder SIA "Viats". Putnu gaļa ir bijusi gan no ASV, gan arī nezināmas izcelsmes. Tāpat gaļai ir konstatēti viltoti marķējumi.

Turklāt minētajai firmai "Viats" piederošajā noliktavā "Abava" konfiscēti arī 1200 kilogrami vistas gaļas, kurai bija atšķirīgi marķējumi un iepakojums. Šī krava arī ir konfiscēta un notiek pārbaudes.

Pārtikas un veterinārā dienesta direktors Vinets Veldre prognozēja, ka pēc minētajām pārbaudēm tiks ierosinātas vairākas administratīvās lietas gan pret uzņēmējiem, gan pret amatpersonām, jo pārbaužu laikā pie dienesta speciālistiem ieradušies gan Olaines policisti, gan ceļu policija, kas par notiekošo izrādīja pastiprinātu interesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!