Divu gadu laikā nav pierādīta ugunsdzēsēju bezdarbība, 2006. gada 6. janvārī dzēšot traģisko ugunsgrēku Rīgā, Mirdzas Ķempes ielā 11, kurā gāja bojā četri cilvēki.
Joprojām policijā tiek veikta izmeklēšana procesā par iespējamo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu bezdarbību. Kā pastāstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Pirmstiesas izmeklēšanas pārvaldes 3. nodaļas priekšniece Lonija Stivriņa, šonedēļ policijas pārstāvji tikās ar uzraugošo prokuroru šajā lietā un abas puses vienojušās par atkārtotas ekspertīzes veikšanu.

Jau tuvākajā laikā tiks nozīmēta atkārtota ugunsdzēsības tehniskā ekspertīze, kurā meklēs atbildes uz vairākiem jautājumiem, - vai ugunsdzēsēju darbības ugunsgrēka dzēšanas laikā bijušas atbilstošas visiem normatīvajiem aktiem.

Šāda veida ekspertīze tika veikta jau iepriekš, taču prokuratūra vēlas to atkārtot, lai precizētu atsevišķas nianses.

Procesa izmeklēšanas laikā ir nopratināts liels daudzums personu, tomēr atsevišķiem cilvēkiem jautājumi tiks uzdoti atkārtoti, lai precizētu sniegtās atbildes.

2006. gada 6. janvārī Rīgā, 12 stāvu namā Rīgā, M. Ķempes ielā 11, izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja četri cilvēki, vēl viens bērns guva ļoti smagus ievainojumus.

Ģenerālprokuratūra pēc traģiskā ugunsgrēka aculiecinieku iesnieguma sāka kriminālprocesu par iespējamo VUGD amatpersonu bezdarbību. Kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma 319.panta 2. daļas. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad prokuratūra saņēma pieteikumus, kuros paustas aizdomas par iespējamo noziedzīgo nodarījumu.

Policija pagājušā gada janvārī kriminālprocesu izbeidza, jo netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs. Savukārt Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Vita Hutore pērn februārī šo kriminālprocesu atjaunoja. Prokurore bija saņēmusi sūdzību par policijas iepriekš pieņemto lēmumu izbeigt kriminālprocesu par šo ugunsgrēku.

Izvērtējot visus lietas materiālus, Hutore nolēma atjaunot kriminālprocesu, jo policijas lēmumā par tā izbeigšanu neesot izvērtēti visi pierādījumi, kas savākti izmeklēšanas gaitā. Prokurore arī uzskata, ka policijai papildus jāveic atsevišķas izmeklēšanas darbības. Atjaunotais kriminālprocess tika nodots izmeklēšanas turpināšanai Valsts policijā, ko policija arī gandrīz gadu papildus izmeklē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!