Pirms trim gadiem Īrijā nogalinātās latvietes Baibas Saulītes lietā nevienam netiks uzrādītas apsūdzības, trešdien raksta portāls "Fingal Independent".

Prokuratūrā lieta par divu bērnu mātes slepkavību nodota pirms vairāk kā 18 mēnešiem, bet prokuratūra apsūdzības nevienai personai nav uzrādījusi. Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka prokuratūra to arī negrasās darīt.

Saistībā ar Saulītes slepkavību aizturēti ap 20 cilvēki. Sarežģītu šī nozieguma izmeklēšanu padara arī fakts, ka tas cieši saistīts ar Īrijas noziedzīgo pasauli, norāda laikraksts. Policija pieļauj, ka sievieti nošāva profesionāli slepkavas. Atbildīgās iestādes pieļauj, ka sieviete pirms slepkavības ilgāku laiku izsekota un novērota.

Saulīte savas mājas priekšā Īrijas pilsētā Svordsā tika nošauta 2006.gada 19.novembrī. Sieviete ar diviem draugiem mājas priekšā bija izgājusi uzsmēķēt, kad viņai klāt piegāja divi vīrieši un to nošāva. Pēc pastrādātā nozieguma slepkavas aizmuka melnā "BMW", kuru vēlāk atrada sadedzinātu. Slepkavības dienā sievietes divi bērni gulēja mājas augšstāvā.

Sievietes bijušais vīrs, libānietis Hasans Hasans izcieš cietumsodu par krāpšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!