Jelgavas policija ierosinājusi krimināllietu pret vīrieti, kurš, būdams alkohola reibumā, pa trešā stāva logu izsviedis savu suni, kas no gūtajām traumām daļēji paralizēts un tādēļ veterinārajā klīnikā iemidzināts, informēja iecirkņu inspektoru priekšnieks Romāns Dikovs.
1963.gadā dzimušais Viktors B. savu vainu esot atzinis, taču policijai skaidrojis, ka suni izsviedis, jo tas gribējis viņam uzbrukt. Veterinārajā klīnikā, kurā sakropļotais suns iemidzināts, veikta arī sekcija un konstatēts, ka arī agrāk dzīvniekam bijuši ekstremitāšu lūzumi.

"Viktors B. par suņa likteni neinteresējās, bet vairākas dienas pēc dzīvnieka iemidzināšanas klīnikā ieradās vīrieša brālis, lai paņemtu suņa mirstīgās atliekas un ar pienācīgu cieņu apglabātu," pastāstīja klīnikas atbildīgā sekretāre Unda Ģēģere.

5.aprīlī sunim, ko klīnikā nogādāja municipālās policijas darbinieki, konstatēti vairāki lūzumi, kā arī atrastas mīkstajos audos iestrēgušas vairāk nekā desmit medību skrotis. Pēc mediķu aplēsēm, šauts no attāluma ne lielāka par 20 metriem, kas varētu liecināt par to, ka saimnieks, iespējams, dzīvnieku izmantojis par mērķi.

"Suns nebija ārstējams un viņam paralīzes dēļ bija traucētas normālas fizioloģiskās funkcijas, tāpēc tika pieņemts lēmums par eitanāziju, lai pārtrauktu dzīvnieka mokas," iepriekš sacīja Veterinārmedicīnas izglītības centra vetārsts Agris Ilgažs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!