Kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīta lieta par bruņotu laupīšanu, kurā viens no laupītājiem uzspridzinājās, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Linda Neimane Zobena.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka izmeklējot kāda vīrieša vardarbīgu nāvi, policija atklājusi bruņotas laupīšanas mēģinājumu un aizturējusi trīs nozieguma līdzdalībniekus.

Policija 10.jūlijā Jelgavas novada Valgundē uz ceļa Kalnciems – Kūdra atrada vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm, kā arī gar ceļa malu izmētātas trīs medības bises un medību patronas. Netālu no vīrieša līķa policija atrada arī sadegušu automašīnu "Audi 80 Avant", kas iepriekš bija nozagta Bauskas rajonā. Par iespējamo slepkavību policija sāka kriminālprocesu.

Izmeklēšanā policija noskaidroja, ka mirušais ir kāds 1971.gadā dzimis vīrietis, kurš ar saviem līdzdalībniekiem vēlējies aplaupīt inkasatoru automašīnu. Neprofesionāli uzstādot spridzināšanas ietaisi uz autoceļa, vīrietis pats uzspridzinājies. Savukārt līdzdalībnieki aizdedzināja nozagto automašīnu un no notikuma vietas aizbēga.

26.septembrī policija aizturēja vienu no līdzdalībniekiem – 1985.gadā dzimušo A., bet 27.oktobrī aizturēti vēl divi šī nozieguma dalībnieki - Krievijas pilsonis, kurš Latvijā uzturējās nelegāli, 1970.gadā dzimušais S. un 1970.gadā dzimušais I. Visi trīs ir apcietināti.

Saistībā ar notikušo policijā uzsākti kriminālprocesi par slepkavību pastiprinošos apstākļos, par mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, un par šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautu izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, realizēšanu un realizēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika papildus noskaidrots, ka personas apvienojās organizētā ar ieročiem bruņotā bandā nolūkā izdarīt smagus noziedzīgus nodarījumus, tai skaitā aplaupīt inkasācijas automašīnas aplaupīšanu. Tādejādi, kriminālprocesā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa papildus kvalifikāciju par bandītismu, proti, piedalīšanos bandas izdarītajos noziegumos vai to vadīšanu, un, laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas. Par minētajiem noziegumiem paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz divdesmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!