Ventspils Pārventā kāds vīrietis regulāri slaktējot kaijas un par to iesniegts ziņojums policijai, informē portāls "Ventas Balss".

Kāda satraukta Pārventas iedzīvotāja uz "Ventas Balss" redakciju atnesusi divas nošautas kaijas, stāstot, ka šos putnus regulāri apšauda kāds Saldus ielā 3 dzīvojošs vīrietis. Sieviete personīgi redzējusi, kā vīrietis no sava balkona no divstobru ieroča šauj uz kaijām un vēlāk pagalmā mētājas beigti putni.

Pie atkritumu kastem beigtie kaiju ķermenīši tiekot manīti teju katru dienu, kopumā noslaktēti desmitiem putnu. Šādi gadījumi konstatēti arī pagājušajā gadā. Šobrīd kaimiņu mājas pagrabā tiekot turēta kāda spārnā aizšauta kaija, ko aprūpē pagalma bērni, taču, visticamāk, tā neizdzīvos, jo putns neko neēd, ziņo portāls.

Kaimiņi vīrietim aizrāda, taču viņš nereaģē un turpina šaudīties. Iedzīvotāji ir noraizējušies, ka šaujot pa putniem, vīrietis var nejauši trāpīt arī cilvēkam. Tā kā sieviete bailēs no atriebības policijā vērsties nevēlējās, inspektorus izsaucis portāls un to rīcībā nodevis ar lodēm pilnos putnus. Policijas darbinieki solījās notikušā apstākļus noskaidrot aprunājoties ar aizdomās turēto vīrieti.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons norādījis, ka šaut pa dzīvniekiem, tai skaitā pa putniem, ir likumpārkāpums. Šādos gadījumos iedzīvotājiem ir jāziņo nevis laikrakstam, bet viennozīmīgi jāzvana policijai pa tālruni 02, un policijas darbinieks zinās ko darīt.

Jāpiezīmē, ka atbilstoši krimināllikuma pantam par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultātā tie gājuši bojā vai sakropļoti, var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai arests, vai naudas sods līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!