Šodien, pasludinot spriedumu krāpšanā apsūdzētā uzņēmēja Armanda Stendzenieka lietā, Kurzemes apgabaltiesa piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz 10 gadiem un 6 mēnešiem ar mantas konfiskāciju, bet pēc Amnestijas likuma piemērošanas sods viņam samazināts uz pusi - līdz pieciem gadiem un trīs mēnešiem.
Tiesa atzina "Bankas Baltija" (BB) pieteikto civilprasību par Ls 8 626 500 piedzīšanu un nolēma, ka Stendzeniekam bankai jāatmaksā Ls 6 798 321. Spriedumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā. Stendzenieks tiesā sevi joprojām par vainīgu neatzina un apgalvoja, ka šo tiesas spriedumu noteikti pārsūdzēs.

Kā ziņots, prokurors Stendzeniekam pieprasīja brīvības atņemšanu uz 11 gadiem un mantas konfiskāciju, savukārt tiesājamā advokāts pieprasa attaisnot viņa aizstāvamo. Savā pēdējā vārdā Stendzenieks kategoriski noraidīja viņam izteiktās apsūdzības un lūdza viņu attaisnot. Pēdējā vārdā viņš pauda viedokli, ka viņam izvirzītās apsūdzības krāpšanā ir balstītas uz kļūdainiem pieņēmumiem, nevis reāliem faktiem.

Jāatgādina, ka Stendzenieks tiek apsūdzēts kredīta garantiju izkrāpšanā no VN. Kredīta garantijas Stendzenieks izkrāpis, lai viņa uzņēmums ZuS saņemtu 18 miljonu ASV dolāru kredītu BB, tikpat lielu kredītu Maskavas bankā "Intertek", kā arī 10 miljonu ASV dolāru kredītu "Parekss bankā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!