Īrijas policija par šaudīšanos kādā mājā Dublinā aizturējusi piecus cilvēkus, no kuriem viens varētu būt saistīts ar Baibas Saulītes slepkavību, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland".

Reaģējot uz operatīvo informāciju, ka mājā atrodas šaujamieroči, Īrijas organizētās noziedzības apkarošanas struktūrvienība kopā ar ātrās reaģēšanas vienību pagājušo ceturtdien ieradās norādītajā mājā Dublinā, informē "The Irish Times".

Policijai iebrūkot mājoklī, tās pagalmā trīs vīrieši mēģināja atbrīvoties no divām pistolēm ar klusinātāju. Policijas operācijas laikā mājā aizturēti pieci cilvēki - trīs vīrieši un pāris, kas dzīvo mājās.

Nedēļas nogalē mājas saimnieki atbrīvoti, bet trīs vīrieši paturēti apcietinājumā.

Īpašumā atrastas divas pistoles, klusinātājs, munīcija un neliels skaits izlietotu patronu. Ieroči nosūtīti uz ballistikas ekspertīzi, lai noteiktu, vai tie tikuši lietoti dārzā īsi pirms policijas ierašanās notikuma vietā.

Pēc policijas informācijas, pārmeklētā īpašuma pagalms izmantots kā šaušanas poligons noziedzniekiem, kas tur pārbaudījuši savus ieročus un uzlabojuši šaušanas prasmes.

Policijas iecirknī noskaidrojot aizturēto personības, atklājās, ka viens no viņiem ir iepriekš nonācis Īrijas policijas redzeslokā saistībā ar organizēto noziedzību.

Vīrietis ir bijis tuvs līdzgaitnieks Finglasas kriminālā grupējuma līderim Martinam "Marlo" Hailendam, kas pirms aptuveni četriem gadiem tika nogalināts.

Aizturētais vīrietis arī bija viens no aizdomās turamajiem saistībā ar latvietes Baibas Saulītes slepkavību.

Kā ziņots, divu bērnu māmiņa Baiba Saulīte tika nošauta 2006.gada 19.novembrī pie savas mājas durvīm Īrijas pilsētā Svordsā.

Saulīte kopā ar diviem draugiem bija izgājusi uzsmēķēt pie savas mājas durvīm. Viņiem pietuvojās viens vīrietis, kurš uz Saulīti raidīja vairākus šāvienus, nogalinot viņu uz vietas. Slepkava kopā ar sabiedroto aizbēga no notikumu vietas melnā automašīnā "BMW 520", kas vēlāk netālu atrasta sadedzināta.

Kaut arī izmeklēšanas gaitā saistībā ar Saulītes slepkavību tika aizturēti vairāk nekā 20 cilvēki, nevienam apsūdzības tā arī netika izvirzītas.

Pēc Īrijas policijas novērtējuma, Saulīte tika nošauta pēc viņas bijušā vīra Hasana Hasana pasūtījuma.

Īrijas policija uzskata, ka Saulītes slepkavību palīdzēja organizēt un realizēt Marlo Hailenda banda un kāds Limerikas noziedznieku grupējums. Tomēr līdz šim Saulītes slepkavības lietā nav izvirzīta neviena apsūdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!