Foto: LETA

Prokuratūrai nav pamata no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārņemt fiktīvu personu nodarbināšanā aizdomās turētā tiesneša Ziedoņa Strazda krimināllietu, līdz ar to prokuratūra noraidījusi viņa advokāta Pāvela Rebenoka lūgumu, portālam "Delfi" sacīja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Rebenoks gan iepriekš pauda pārliecību, ka prokuratūrai būtu jāpārņem Strazda lietas izmeklēšana no KNAB, jo kāds KNAB sākts kriminālprocess iepriekš bijis Strazda tiesvedībā.

Savukārt prokuratūra atzinusi: nav pamata uzskatīt, ka KNAB, kurā atrodas lieta, nespētu tikt galā ar tās izmeklēšanu. Kā sacīja prokuratūras pārstāve, arī advokāta iesniegumā nav minēti citi argumenti, kāpēc lietas pārņemšana būtu nepieciešama.

Šēnberga skaidroja, ka izņēmuma gadījumi varētu būt tad, ja atklātos, ka iestāde, kurā lieta atrodas, nevarēs to izmeklēt vai starp to un aizdomās turēto būtu interešu konflikts. Taču šinī gadījumā izņēmuma gadījumu nav un KNAB ir pietiekami pieredzējusi iestāde, kura ilgstoši izmeklē ar amatpersonām saistītus noziegumus, uzskata prokuratūra.

Strazds kopš izrakstīšanas no slimnīcas turpina ārstēties mājās. Viņš arī nesadarbojas ar izmeklētājiem.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāju Strazdu KNAB darbinieki 7.augustā aizturēja aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā saistībā ar iespējamu fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitīto finanšu līdzekļu izmantošanu.

Šai pašā kriminālprocesā par aizdomās turēto tika atzīta arī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Skaidrīte Buivide. Abiem tiesnešiem pēc aizturēšanās pasliktinājās veselības stāvoklis. Lietā turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!