Foto: AFI

Rīgas apgabaltiesa tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā atteikusies pieņemt polittehnologa Jurģa Liepnieka izteikto noraidījumu prokuroram Edvīnam Pilikseram, portālam “Delfi” apstiprināja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Šo apgabaltiesas lēmumu Liepnieks varēs pārsūdzēt kopā ar galīgo tiesas spriedumu.

Liepnieka pieteiktais noraidījums saistīts ar administratīvo lietu, kurā Piliksers iepriekš lūdza par necieņas izrādīšanu pret tiesu Liepnieku saukt pie administratīvās atbildības. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa par Liepniekam piemērojamo sodu lems nākamā gada 9.janvārī, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Bērziņš papildināja, ka krimināllietā 2014.gada 5.februārī plkst. 10 plānotas tiesu debates.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa 20.septembrī pabeidza tiesas izmeklēšanu šajā krimināllietā.

Šajā lietā uz apsūdzēto sola sēž 19 personas. Lieta tiesai nodota 2007.gadā. Lietā apsūdzētā Ināra Rudaka šovasar mirusi.

Digitālās televīzijas lieta ir saistīta ar DLRTC un kompānijas "Kempmayer" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un uz Latviju nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonos latu.

Apsūdzība uzskata, ka digitālās apraidei nepieciešamā aparatūra tika nopirkta ar vairāku ofšoru starpniecību, tādā veidā sadārdzinot to par vairākiem simtiem tūkstošiem latu. Šo ārzonas uzņēmumu dibinātāji un patiesā labuma guvēji ir vairākas ar ekspremjeru un politiķi Andri Šķēli saistītas personas.

Kopumā lietas materiāli apkopoti 59 sējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!