Foto: DELFI

Rēzekniešiem dažādas versijas par iemesliem, kuru dēļ sevi vēderā janvāra vidū sašāvis Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Igors Trofimovs, sestdien vēsta Latvijas Televīzija.

Pilsētnieki neuzskata, ka Trofimovs smagi savainojies, neuzmanīgi apejoties ar ieroci un tam, ka viņš pats sevi sašāvis.

Viens no pilsētniekiem LTV pieļāva iespēju, ka Trofimovs gribējis šaut uz kādu citu.

No publiski redzētā cits rēzeknietis secinājis, ka ierocis patiešām bijis bez drošinātāja, taču viņš paudis neizpratni par to, kāpēc tas bijis pielādēts.

Arī tas, ka Trofimovs incidenta brīdī bijis alkohola reibumā, pilsētniekiem nešķiet pārliecinošs.

Savukārt Latgales reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Juris
Pastars
raidījumam apstiprinājis, ka tuvākajā laikā Trofimovam tiks atņamta atļauja ieroča glabāšanai un nēsāšanai. Viņš arī sacīja, ka tā ir ārkārtas situācija, kad ievainojums gūts alkohola reibumā.

Šonedēļ tika vēstīts, ka Trofimova veselības stāvoklis ir uzlabojies un viņu plānots izrakstīt no slimnīcas.

Smagu ievainojumu vēderā Trofimovs guva 16.janvārī, neuzmanīgi apejoties ar ieroci.

Negadījums noticis, jo ierocis, kas nav bijis aprīkots ar drošinātāju, izšāvis brīdī, kad iecirkņa priekšnieks paklupis. Negadījums, iespējams, notika brīdī, kad policists, atgriežoties dzīvoklī, paklupa un trieciena rezultātā kabatā esošais ierocis izšāva. Iecirkņa priekšnieks guvis šautu brūci vēderā.

Analīzes uzrādījušas, ka negadījuma brīdī cietušais bijis smagā alkohola reibumā - viņa asinīs konstatētas 2,35, bet urīnā - 3,12 promiles alkohola.

Trauma gūta no Trofimova personīgā ieroča - TT sistēmas pistoles. Šos ieročus ražotājs neaprīko ar drošinātājiem, tādēļ tie var izšaut trieciena rezultātā.

Valsts policija gan neizmanto TT sistēmas ieročus, un šajā gadījumā tas bijis policista personīgais ierocis.

Par notikušo Valsts policijas Iekšējās drošības birojā sākta izmeklēšana. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!