Foto: Pixabay

Aizdomas par kases aparātu apkalpošanas uzņēmumu, kas "sagroza" kases aparātu datus, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) radušās pirms vairāk nekā diviem gadiem, intervijā raidījumam "Dombura studija" atklāja VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

Pierādījumu trūkuma dēļ lieta vilkusies vairāk nekā divus gadus, pavēstīja Čerņeckis norādot, ka ekspertīzēm līdz šim nebija izdevies iegūt gana daudz pierādījumu, lai pie atbildības sauktu konkrētus uzņēmumus.

"Neviena ekspertīze nevar pateikt kādā apjomā dati tiek sagrozīti, jo tiek izdzēstas arī šīs te neizdzēšamās atmiņas," raidījumā norādīja Čerņeckis.

Jau iepriekš vēstīts, ka VID paspārnē esošā Finanšu policija veikusi kratīšanas restorānos "Gan Bei" un tā īpašnieka "Lage Ko" birojā. Lietā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas Finanšu Policija aizturējusi vairākus aizdomās turamos.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka speciālo kases aparātu datu "sagrozīšanas" programmatūru izstrādājis viens no vadošajiem kases sistēmu izstrādātājiem Latvijā.

Čerņeckis intervijā gan nenosauc konkrētus uzņēmumus, kuri iesaistīti šajā shēmā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!