Celtniecības uzņēmuma "MJ partneri" bijušā darbinieka radiniece Vita Baurovska vēstulē Rīgas mēram Nilam Ušakovam atsauc iepriekš TV3 raidījumam "Nekā personīga" sacīto par ūdens piegādi speciālās nanotehnoloģiskās ķīmijas vietā autobusu mazgāšanai.

Uzņēmuma SIA "Vialeks" valdes locekle Baurovska vēstulē un video paudusi sarūgtinājumu un atvainošanos par to, ka viņas sniegtā intervija ir "radījusi nepatīkamus un apgrūtinošus brīžus" Ušakova pakļautībā esošā uzņēmuma SIA "Rīgas satiksme" vadītājam un darbiniekiem.

"Intervija tika sniegta vairāku faktoru ietekmē uz manu emocionālo un psiholoģisko stāvokli. Intervijā tika atspoguļots tikai tas, kas bija izdevīgs raidījuma veidotājiem un neņemot vērā to, ka neviena no jūsu uzņēmumā strādājošām personām neiesniedza sūdzību par līguma izpildi, tostarp par piegādātās preces apjomu, kas liecina, ka prece tika piegādāta pilnā apmērā un atbilda ražotāja tehniskajām prasībām," Baurovska raksta Ušakovam adresētajā vēstulē.

Tāpat viņa apliecina, ka nenotehnoloģiskā ķīmija tika piegādāta pilnā apmērā un nekāda veida krāpšana neesot notikusi. Baurausaka norāda, ka nav notikušas arī norunas, kas "neatbilst likuma prasībām", ar darbiniekiem, tostarp ar Vjačeslavu Stunžānu.

Baurovska interneta vidē ievietojusi arī video skaidrojumu uzņēmuma vadītājam Aleksandram Beskorovainijam, savukārt vēstulē valsts galvaspilsētas vadītājam norāda, ka tas veikts labprātīgi pēc viņas pašas iniciatīvas. "[…] vēlējos izskaidrot, kāpēc tika sniegta tāda veida intervija raidījumam "Nekā personīga", video ir redzams, ka teksts tiek lasīts, tekstu uzrakstīju pati, lasīju, jo uztraucos," vēstulē skaidro uzņēmuma valdes locekle.

Vēstules noslēgumā viņa min, ka patlaban cenšas novērst nepilnības, kas varējušas būt par iemeslu visam notikušajam, kā persona, kas "juridiski atbildīga par grāmatvedības dokumentu apriti".

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka uzņēmums "Rīgas satiksme" (RS) gadu maksājis par tīrīšanas līdzekļiem, ko nemaz nav saņēmis.

Par šo nanotehnoloģiju piegādi 2013.gadā RS noslēdza līgumu ar celtniecības firmu "MJ partneri". Līguma summa - 280 000 latu plus PVN. Tā bijusi maksimālā summa, par kādu var rīkot cenu aptauju, kas nav publiski jāsludina.

Pērnā gada oktobrī "MJ partneri" Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā iesniegusi visas ziņas par šaubīgajām naudas plūsmām, e-pastu sarakstes un izteica gatavību sniegt arī citus pierādījumus. KNAB izmeklēšanu nesāka. Nekā nosodāma šajā situācijā neesot saskatījusi arī Valsts policija, kas materiālus saņēmusi no KNAB.

Savukārt 3.februārī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra izvērtējusi Valsts policijas lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā ar SIA "MJ Partneri" piegādāto nanotehnoloģisko ķīmiju pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un atcēlusi policijas pieņemto lēmumu.

Līdz ar Valsts policijas lēmuma atcelšanu sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!