Foto: LETA

Šā gada pirmajā pusgadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālvajāšanai plāno nodot tā dēvēto oligarhu lietu, žurnālistiem otrdien pavēstīja biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

"Oligarhu lietas termiņš ir 2015.gada pirmais pusgads, kad mēs to nosūtīsim kriminālvajāšanai prokuratūrai," viņš sacīja.

Pašlaik lēmumi par aizdomās turamiem vēl nav pieņemti, bet to plānots izdarīt turpmāko mēnešu laikā.

"Pie tā strādā procesa virzītāji. Pašlaik mēs no komentāriem atturēsimies. Bet jebkurā gadījumā tā ir viena no skaļākajām lietām, ar kuru mēs virzāmies nodošanai prokuratūrai," norādīja Streļčenoks.

KNAB otrdien notika preses konference, kuras mērķis bija informēt par biroja darbības rezultātiem 2014.gadā.

Jau ziņots, ka KNAB 2011.gada maijā ierosināja kriminālprocesu par vairākiem amata noziegumiem – kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, kā ietvaros notika kratīšanas.

Lietā tobrīd bija iesaistīti 26 uzņēmumi un 11 personas, no kurām sešas tolaik bija amatpersonas. KNAB bija lūdzis parlamentam atļauju veikt kratīšanu arī deputāta Ainara Šlesera dzīvesvietā, taču Saeimas vairākums tam nepiekrita. Tieši pēc šā deputātu lēmuma toreizējais Valsts prezidents ierosināja Saeimas atlaišanu.

Ziņots, arī, ka Ģenerālprokuratūra veica pārbaudi par iespējamo operatīvās informācijas noplūdi saistībā ar šo kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!