Foto: DELFI

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lai noskaidrotu, kurš varētu būt izdarījis emocionālu spiedienu uz SIA "Vialeks" valdes locekli Vitu Baurovsku, kura intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" paudusi informāciju par krāpšanos mazgāšanas līdzekļu piegādē RS, bet vēlāk šo informāciju vēstulē un video Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) atsaukusi.

Kā apliecināja RS pārstāvis Viktors Zaķis, iesniegums policijā jau iesniegts. Tikmēr uz jautājumu, vai RS šajā situācijā neplāno tiesāties ar "Nekā personīga", Zaķis atbildēja noraidoši.

Kā ziņots, SIA "Vialeks" valdes locekle Baurovska TV3 1.februāra raidījumā "Nekā personīga" atklāja informāciju par iespējamo krāpšanu RS iepirkumā par tīrīšanas līdzekļu iegādi, bet trīs dienas vēlāk šo informāciju atsauca. Rīgas domes priekšsēdētājs 4.februārī publiskoja Baurovskas vēstuli un video, kurā viņa noliedz sevis iepriekš teikto. Video redzams, kā Baurovska no lapiņas lasa tekstu, apgalvojot, ka "intervijā atspoguļotais nav ne ar ko pamatojams, tie ir tikai mani vārdi emocionālā un psiholoģiskā stāvokļa iespaidā. [...]"

Publiskojot vēstuli un video, Ušakovs arī norādīja, ka "šajā situācijā RS vērsīsies policijā - kas un kādos apstākļos izdarījis spiedienu uz Vitu Baurovsku."

Kā pastāstīja "Nekā personīga" producente Arta Ģiga, intervijas laikā uz Baurovsku neesot izdarīts spiediens, viņa atnākusi līdzi celtniecības firmas "MJ partneri" pārstāvjiem pie "Nekā personīga" komandas, jo bijusi galvenā persona, kas var plašāk izstāstīt visu notikušo. Baurovska intervijā detalizēti izklāstījusi, kas un kā noticis.

Pēc Ģigas uzskatiem, uz Baurovsku ir izdarīts spiediens, lai viņa šo informāciju atsauktu. Ģiga arī uzsvēra, ka "Nekā personīga" rīcībā ir visi dokumenti, kā arī izvērsta intervija ar Baurovsku, kurā viņa labprātīgi un detalizēti atklāj notikušo krāpšanos, kas apliecina notikušā patiesumu.

Par notikušo RS sākta dienesta pārbaude, kurai jānoslēdzas 16.februārī.

Arī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra uzsākusi kriminālprocesu saistībā ar iespējamo krāpšanu saistībā ar tīrīšanas līdzekļu iegādi "Rīgas satiksmē", aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!