Foto: LETA

Drošības policija kratīšanā pie prokrieviskā aktīvista Aleksandra Gapoņenko atradusi grāmatā izveidotu slēpni ar rotaļu pistoli, ceturtdien vēsta laikraksts "Vesti Segodnja".

"Man mājās ir liela bibliotēka - 5000 grāmatas. Un visas šīs grāmatas viņi pāršķirstīja (..) vienā grāmatā viņi atrada rotaļu pistoli. Kaut kā mēs ar bērnu spēlējāmies, izgriezām lappuses grāmatas vidū un noslēpām tur šo rotaļlietu. Viņi uzreiz sāka uztraukties: kas un kā? Jautā: bet kur ir īstā pistole? Es atbildu: paslēpu, neatradīsiet. Taču viņi saprata, ka es viņus "trollēju", " intervijā laikrakstam notikumus atminas Gapoņenko.  

Gapoņenko intervijā laikrakstam pastāstījis, ka grasījies doties uz kinofestivālu Krievijā, izgājis no mājām, lai brauktu uz lidostu, kad pie viņa pienākuši vīri maskās. Izmeklētājs, kurš bijis bez maskas, uzrādījis kratīšanas orderi. Kratīšana ilgusi 16 stundas. Pēc Gapoņenko vārdiem, viņš esot paziņojis, ka uzskata notiekošo par politiski motivētu vajāšanu, tāpēc pieteicis badastreiku, un visu kratīšanas laiku neko nav ēdis.

Jau ziņots, ka Drošības policija 26.maijā aizturēja politisko aktīvistu un "Nepilsoņu kongresa" nepārstāvēto parlamenta priekšsēdētāju Gapoņenko. Kā ziņoja portāls "rus.delfi.lv", atsaucoties uz viņa dzīvesbiedres sacīto "IMHOclub.lv", pēc aizturēšanas specdienesta darbinieki arī īstenojuši kratīšanu viņa privātmājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!