Foto: DELFI

Drošības policijas darbinieks kratītajā Maskavas nama tūrisma pakalpojumu uzņēmumā SIA 'MKBC Tour' kā kontrolpirkumu pasūtījis ceļojumu uz Krimu desmit personu lielai grupai uz Krimu. Uzreiz pēc ceļojuma dokumentu nokārtošanas uzņēmumā veikta kratīšana, sestdien vēstī TV3 ziņu raidījums.

Patlaban uzņēmums vairs pakalpojumu – ceļojumus uz Krimu un Sevastopoli – vairs nepiedāvā, taču uzņēmuma pārstāve Eleonora Ivanova TV3 ziņu raidījumam aztinusi, ka pieprasījums joprojām ir. "Aizvien šāda interese ir. Zvana pa telefonu, jautā. Cilvēki vēl joprojām grib braukt uz Krimu," sacījusi Ivanova. Viņa gan atzinusi, ka nezinot, vai cilvēki par braukšanu uz Krimu interesējas katru dienu, norādot, ka "tas ir diezgan periodiski". Taču tagad uzņēmums potenciālajiem ceļotājiem norāda, ka šādu pakalpojumu vairs nesniedz.

Kā ziņo raidījums, Drošības policijas darbinieku rosība, pārbaudot tūrisma firmu piedāvātos pakalpojumus, radījusi problēmas arī citiem ceļojumu birojiem. Par izveidojušos situāciju esot satraukusies arī Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija. Tās pārstāve Marina Paņkova raidījumam norādījusi, ka skaidri jāsaprot kriminālnozieguma pazīmes, tāpēc nosūtījusi oficiālu vēstuli Ārlietu ministrijai, lūdzot izskaidrot situāciju.

Savukārt Ārlietu ministrijā TV3 ziņām norādīts, ka asociācijai arī pašai jāseko līdz likumdošanas aktiem, kuri pieņemti Latvijā un Eiropas Savienībā.

"Delfi" jau ziņoja, ka Drošības policija veikusi tiesas sankcionētas kratīšanas divos objektos Rīgā par aizlieguma pārkāpumu, kas ierobežo tiesības sniegt pakalpojumus saistībā ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē.

Drošības policija norāda, ka tā 17.jūnijā veikusi tiesas sankcionētas kratīšanas divos objektos Rīgā, proti, Marijas ielā 7 un Dzirnavu ielā 57. Objekti saistīti ar kādu Latvijā reģistrētu juridisku personu.

Kratīšanas veiktas kriminālprocesā, kas sākts 4.jūnijā saskaņā ar Krimināllikuma 84. pantā "Starptautisko organizāciju noteikto sankciju pārkāpšana" paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm. Kriminālprocesā divām personām ir piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Ceļojumu birojs SIA "MKBC Tour" reģistrēts Marijas ielā 7 - Maskavas namā, bet šai firmai ir birojs arī Dzirnavu ielā 57.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, uzņēmums vienādās daļās pieder Viktoram Sazonovam un Ritai Silovai.

Portālam “Delfi” uzņēmumā iepriekš gan noliedza, ka tajā būtu veikta kratīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!