Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa negroza lēmumu, ar kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir nepieciešams iemaksāt 680 eiro lielu valsts nodevu par apelācijas sūdzību strīdā ar Jutu Strīķi par pazemināšanu amatā.

Kā norādīja tiesā, Rīgas apgabaltiesa rakstveida procesā izskatīja KNAB blakus sūdzību par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneses 21.aprīļa lēmumu un nolēma atstāt negrozītu Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneses lēmumu, bet KNAB blakus sūdzību noraidīt. Tiesnese toreiz nolēma atstāt bez virzības KNAB apelācijas sūdzību nodevas iemaksai.

Tagad apgabaltiesa noteica KNAB jaunu termiņu tiesneses lēmumā minētās valsts nodevas 680 eiro apmērā nomaksai un maksājuma uzdevuma iesniegšanai tiesā līdz 21.septembrim.

Lēmums nav pārsūdzams un stājas likumīgā spēkā tā pieņemšanas brīdī.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pērn decembra sākumā apmierināja Strīķes prasību lietā par pazemināšanu amatā, atceļot šo lēmumu. Tomēr spriedums šajā daļā nestājās spēkā nekavējoties.

Jau ziņots, ka Streļčenoks atbrīvoja Strīķi no biroja priekšnieka vietnieka amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. Streļčenoks pērn 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā par juristi uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 21.jūliju.

Pērn stājās spēkā spriedums par Strīķes atjaunošanu amatā.

Šogad februārī KNAB lūdza KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrībai vērtēt iespējamos Strīķes darba pārkāpumus un sniegt arodbiedrības piekrišanu izbeigt darba tiesiskās attiecības starp KNAB un Strīķi. Arodbiedrība šādam lūgumam nepiekrita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!