Par desmit gadus veca zēna sabraukšanu vainotajam bijušajam Jēkabpils ceļu policijas priekšniekam Oļegam Anpilogovam otrdien Aizkraukles rajona tiesā sēdes laikā kļuvis slikti, un viņš ievietots Aizkraukles slimnīcā, informēja tiesā.
Sēdes laikā tiesa tikai paguva uzklausīt Anpilogovu, kad viņš pēkšņi sāka sūdzēties par galvas sāpēm un tuvojošos ģīboni. Tiesas darbinieki izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību, un tiesājamais steidzami nogādāts slimnīcā. Tiesvedība krimināllietā apturēta līdz brīdim, kad Anpilogovs izveseļosies, informēja tiesā.

Savukārt pērn tiesu atcēla, jo Anpilogovs bija ieradies bez aizstāvja. Tiesā informēja, ka Anpilogovs noslēdzis vienošanos ar zvērinātu advokātu Agri Eglīti.

Lietu uz Aizkraukles tiesu pārsūtīja no Jēkabpils rajona tiesas, kas to atteicās izskatīt. Cietusī puse - mirušā zēna vecāki - pieprasījusi, lai lietu izskata citur, nevis Jēkabpils rajona tiesā. Arī Jēkabpils rajona tiesas darbiniekus ar bijušo ceļu policijas priekšnieku saista gan darba, gan privātas attiecības, kas varētu ietekmēt tiesas procesu.

Anpilogova lieta Jēkabpils rajona tiesai no Aizkraukles rajona prokuratūras nosūtīta pēc piederības.

Pēc negadījuma Anpilogovs uzrakstījis iesniegumu, kurā lūdzis viņu pārcelt darbā uz apvienības "Apsardze" Sēlijas starprajonu nodaļu, kas atrodas Jēkabpilī un ir Valsts policijas struktūrvienība.

Pēc tiesas izlems, vai Anpilogovs turpinās darbu ceļu policijā, ja viņu atzīs par nevainīgu. Pastāv arī iespēja, ka viņš var atgriezties darbā ceļu policijā, kaut gan tas esot maz ticams, jo bez tiesas sprieduma pastāv arī cilvēciskais faktors.

Jau ziņots, ka apsūdzība izvirzīta par transportlīdzekļa vadīšanu, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, kā dēļ gājis bojā cilvēks.

Anpilogova vadītais vieglais automobilis 2001. gada 1.novembrī Jēkabpilī uz gājēju pārejas Brīvības un Neretas ielu krustojumā notrieca desmitgadīgu zēnu, kas ceļā uz slimnīcu neatliekamās palīdzības mašīnā mira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!